У Росії бідкалися на масовану атаку БпЛА, у кількох регіонах чули вибухи

У Росії бідкалися на масовану атаку БпЛА, у кількох регіонах чули вибухи Анастасія КушпітОсновні тези

  • Росія заявила про масовану атаку безпілотників у кількох регіонах, там чули вибухи.
  • Російська влада звинувачує в атаці Україну.
  • У Брянській області заявили про знищення 21 БпЛА.
  • Після опівночі повітряну тривогу оголосили вже в Курській області, там нібито збили 6 БпЛА.

Росія заявила про атаку БпЛА / Ілюстративне фото, ГенштабБільше цікавих аудіоновинСлухати00:0001:011x1x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше Аудіоновин

Росія заявила про масовану атаку безпілотників. У ніч проти 27 липня повітряну тривогу оголошували у кількох регіонах країни-агресорки.

Традиційно російська влада звинувачує в атаці Україну. Про це пишуть російські ЗМІ.

Що відомо про цю атаку БпЛА

Спершу Росія заявила про атаку на Брянську область. Губернатор регіону Олександр Богомаз та міноборони Росії заявили, що 26 липня в інтервалі часу з 21:00 до 23:40 нібито знищено та перехоплено аж 21 БпЛА.

Масованої атаки зазнали кілька муніципальних районів області… усі повітряні цілі перехоплені та знищені. Протягом години підрозділами міністерства оборони Росії знищено ще дванадцять безпілотних літальних апаратів літакового типу. Шість БПЛА – над Вигоницьким районом, три безпілотники збито над територією Трубчевського району, по одному – над Карачевським, Брасовським і Брянським районами. Постраждалих і руйнувань немає,
– заявив губернатор.

Згодом, після опівночі, повітряну тривогу оголосили вже в Курській області. Місцевих навіть “побалували” сиреною, щоб вони могли перейти в укриття. У Росії це доволі рідкісне явище.

Сирена у Курській області: дивіться відео

Місцеві телеграм-канали писали, що було голосно в Курчатові, а також у Медвенському, Великосолдатському, Обоянському та Білівському районах.

Вибух у Медвенському районі: дивіться відео

Згодом губернатор Курської області Олексій Смирнов заявив, що в небі над регіоном буцімто збили 6 БпЛА літакового типу.

Оновлено. За даними Міноборони Росії, ворожими засобами ППО перехоплено та знищено сім БпЛА над Курською, три – над Бєлгородською, два – над Ростовською, один – над Брянською та один – над Ліпецькою областями.

За попередньою інформацією від місцевої влади, у Ростовській області постраждалих немає, зараз з’ясовують інформацію стосовно наслідків. Водночас у Липецькій області бідкаються на падіння дрона у селі Ратчино, там також без поранених і жертв.

Крім того, губернатор Брянської області Богомаз заявив про збиття над регіоном аж 22 безпілотників упродовж вечора 26 липня та ночі проти 27 числа. Традиційно він заявив, що “всі цілі знищено, постраждалих і руйнувань немає”.

Нагадаємо, що у ніч на 26 липня дрони також атакували Ростовську область. Щонайменше три безпілотники зняли на відео над самим обласним центром.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *