Планував зірвати Олімпіаду, але напився й обмовився: у ЗМІ розкрили дані про агента ФСБ

Планував зірвати Олімпіаду, але напився й обмовився: у ЗМІ розкрили дані про агента ФСБ Анжеліка БайбакОсновні тези

  • Кухар з Росії планував зірвати Олімпіаду у Франції, але напився й обмовився про свої плани. 19 липня його затримали у Парижі.
  • Кіріл Грязнов – російський кухар, який працював на ФСБ. Коли його завербували – достеменно невідомо, однак під час обшуків у нього виявили докази співпраці зі спецслужбами.
  • Грязнову загрожує до 30 років позбавлення волі за шпигунство.

Агент ФСБ випадково розповів про план зірвати Олімпіаду / Колаж 24 КаналуБільше цікавих аудіоновинСлухати00:0000:531x1x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше Аудіоновин

Кухар з Росії Кіріл Грязнов планував зірвати Олімпіаду у Франції, однак на заваді став алкоголь. Завербований агент ФСБ напився й випадково розповів про свої плани.

Французькі спецслужби вже затримали Грязнова. Під час обшуків також виявили докази, які дали змогу звинуватити його у шпигунстві.

Російського агента ФСБ “підвів” алкоголь

Кіріл Грязнов – відомий у Росії кухар. Він медійна особистість, адже знімався у різних російських ток-шоу, й не лише кулінарних. Однак Грязнов має не лише медійну кар’єру, а й шпигунську. Його брат Дмітрій працює у російській держустанові, в якій чимало агентів ФСБ.

Коли саме завербували кулінара до ФСБ Грязнова – невідомо, Однак у 2012 році він жив у Франції й винаймав квартиру, у листуванні з власницею житла Грязнов тоді заявляв, що “працює на батьківщину”, хоча не було жодних доказів, що кулінар обіймав якусь посаду в держорганах. Окрім того, у 2019 році кулінару купував квиток на літак один з генералів військової частини.

У 2024 році російська спецслужба дала завдання “агенту” – зірвати Олімпійські ігри у Франції. Однак, свою місію Грязнов буквально пропив. Так, 7 травня кулінар і агент ФСБ мав вирушити до Парижа з пересадкою в Стамбулі. Однак Грязнов був п’яний, тому в літак пустити його не могли. Окрім того, в Туреччині його внесли до чорного списку.

Тоді Грязнову довелося шукати інші шляхи, як потрапити у Францію. Він машиною дістався з Туреччини до Болгарії, де знову в стані алкогольного сп’яніння, розчулений болгарською гостинністю, розповів випадковим людям про те, що до Парижа вирушив не просто так, а з “секретним завданням”.

Вони надовго запам’ятають цю Олімпіаду!
– погрожував тоді Грязнов.

У відповідь на скептичні погляди Грязнов також показував якесь посвідчення, щоб показати, що він справді має відношення до спецслужб. При свідках він також дзвонив комусь і звітував, що найняв для завдання ще одного “агента”.

Зрештою Грязнов привернув увагу європейських спецслужб, і 19 липня російського кулінара й агента ФСБ заарештували у Франції. Тепер йому загрожує до 30 років позбавлення волі.

Повідомляється, що під час обшуків у Грязнова було знайдено “дипломатичні матеріали” і посвідчення, що вказує на приналежність до “підрозділу V” російських спецслужб.

У Франції не розкривають деталей, яку саме провокацію готував Грязнов. Втім, французькі спецслужби швидко висунули звинувачення, що свідчить про серйозність злочину. Наразі офіційно заявляють лише те, що це був “масштабний проєкт”, який мав би “серйозні наслідки протягом трьох тижнів Олімпіади”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *