Україна атакувала військовий аеродром окупантів в Саках: показуємо на карті, де він

Україна атакувала військовий аеродром окупантів в Саках: показуємо на карті, де він Анастасія Лукашевська

Аеродром “Саки” – де розташований / Колаж 24 Каналу

В ніч проти 26 липня в окупованому Криму по території військового аеродрому в Новофедорівці зафіксовано влучання по боєкомплекту. Як наслідок сталася пожежа, поранення отримали двоє російських військових.

Про це з посиланням на джерела повідомляють телеграм-канали та російські ЗМІ. Показуємо на карті, де розташований аеродром.

Зазначають, що Україна могла вдарити по російських військових об’єктах у Криму 4 ракетами ATACMS, нібито 2 з них були збиті.

Крім того, одна з ракет ATACMS могла вразити місце дислокації російської ППО за 5 кілометрів від села Шовковичне в Сакському районі. В результаті було знищено установку радіолокаційної станції.

Де розташований аеродром “Саки”

Російські окупаційні війська використовували аеродром “Саки” в селищі Новофедорівка у Криму, як і інші кримські військові аеродроми, для завдання авіаційних ударів по Україні. Від Новофедорівки до лінії фронту трохи понад 200 кілометрів.

Дивіться на карті, де розташована Новофедорівка:

Що треба знати про аеродром “Саки”

До весни 2014 року на аеродромі розташовувалась військова частина 10-ї бригади морської авіації Збройних сил України. Саме ця бригада під час захоплення Криму російськими військовими чи не єдина змогла непомітно перемістити свою авіаційну техніку на материкову частину України.

Євпаторія розташована за 18 кілометрів до Новофедорівки / Скриншот Google Maps

Де розташований аеродром “Саки” / Скриншот Google Maps

Після анексії Криму Росія продовжила використовувати аеродром в Новофедорівці за військовим призначенням.

З 2014 року на аеродромі базується 43-й винищувальний авіаційний полк Військово-повітряних сил Росії, на озброєнні якого стоять бомбардувальники Су-24 і винищувачі Су-30.

З літа до початку вересня 2014 року на аеродромі проводилися навчально-тренувальні польоти льотчиками окремого корабельного винищувального авіаційного полку палубної авіації СФ на 6 Су-33 і 2 Су-25у.

Авіабаза “Саки” активно використовувалась з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну для атак по українських позиціях, зокрема в Херсонській і Запорізькій областях. Крім того, саме біля Новофедорівки розташовані склади з боєприпасами та унікальний навчально-тренувальний комплекс Нитка.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *