Чи підтримує Україна незалежність Тайваню – Кулеба відповів

Дмитро Кулеба провів важливі переговори з китайським колегою Ван І / Фото: Associated Press

За словами очільника МЗС, Україна підтримує позицію КНР щодо Тайваню і дотримуватиметься принципу "єдиного Китаю".

Політика єдиного Китаю є загальновизнаною. Ніхто не ставить під сумнів суверенітет КНР над Тайванем.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ексклюзивному інтервʼю журналістці ТСН Наталі Нагорній за підсумками своєї поїздки до китайського міста Гуанчжоу.

“Політика єдиного Китаю є загальновизнаною. Ніхто не ставить під сумнів суверенітет Китаю над Тайванем: жоден з наших ключових партнерів ні в Європі, ні в Америці”, — зазначив Кулеба.

Зазначимо, що Україна вважає Тайвань невіддільною частиною Китаю. Утім офіційний Тайбей не проголошував своєї незалежності і претендує на повернення свого уряду до Пекіна.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ЦЕ ВПЕРШЕ! Китай ДОЗРІВ! КУЛЕБА З КИТАЮ: все про переговори, на чиєму боці Сі, чий план миру краще

Додамо, що в українському МЗС наголосили, що головною темою зустрічі голови МЗС України Дмитра Кулеби з китайським колегою Ван І став пошук шляхів припинення російської агресії та можливої ​​ролі КНР у досягненні справедливого миру.

Раніше голова українського МЗС Дмитро Кулеба за підсумками важливих переговорів з очільником МЗС Китаю Ван І повідомив, чи погодилася Україна на “мирний план” Китаю. Український дипломат наголосив, що наша держава ніколи “не прогнеться, якщо будь-хто у світі спробує говоритити мовою ультиматумів”.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *