Для Путіна це буде “кощієва смерть”: військове зведення від Світана

Для Путіна це буде “кощієва смерть”: військове зведення від Світана Аліна Вишневська Основні тези

  • Деокупація Криму є першочерговим завданням, з огляду на те, що півострів є практично географічним оперативним “котлом”.
  • Для росіян і для Путіна втрата Криму означатиме “кощієву смерть” та може викликати внутрішні процеси, що призведуть до розвалу Росії.
  • Удар по порту “Кавказ” був важливим кроком, оскільки пошкоджено вже третій залізничний пором, що ускладнює транспортування по Керченській протоці.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Україна має реалістичний план деокупації Криму. Натомість звільнення півострова спричинить певні внутрішні процеси в Росії.

Військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан у зведенні для 24 Каналу зауважив, що Сирський чітко показує, що насамперед потрібно деокупувати Крим.

Звільнення Криму вдарить по Путіну

Світан зазначив, що, якщо глянути на лінію фронту, то очевидно, що росіяни залізли у таку собі 1500-кілометрову “кишку” – починаючи від Керчі й закінчуючи по півколу в районі Куп’янська.

А Донбас окупантам, зауважив він, без сухопутного коридору і Криму не потрібен. Тож Сирський чітко показує, що починати звільнення України треба з Криму.

По-перше, наголосив полковник запасу, це значно легше, бо Крим і так практично є географічним оперативним “котлом”.

Для росіян і для Путіна Крим – це “кощієва смерть”,
– зауважив Світан.

Тобто, додав він, це таке собі “яйце”, в якому перебуває “голка” від смерті всієї Росії. Тому що після деокупації Криму розпочнуться внутрішні процеси, які зрештою призведуть до розвалу країни-агресорки.

Удар по порту “Кавказ”

Полковник запасу зауважив, що це був непростий удар Сил оборони України. Тому що це останній, тобто третій, залізничний пором, який перекидав залізничні зчіпки, потяги та цистерни з правого на лівий берег Керченської протоки.

За його словами, 2 пороми ми пошкодили раніше, а тепер ще й цей. Більше їх росіянам ніде взяти.

Я думаю, можна, так би мовити, поставити хрест на Керченській поромній переправі,
– сказав Світан.

Тепер, додав військовий експерт, на черзі для ударів автомобільний та залізничний Керченський мости.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *