Україна підпише 4 нові безпекові угоди: хронологія 880 дня війни

Україна підпише 4 нові безпекові угоди: хронологія 880 дня війни Ярослав Погончук Анастасія Колеснікова

880 день війни в Україні / Колаж 24 Каналу

Наступ окупантів триває. Українці продовжують обороняти свою землю, шукаючи шляхи, як покласти край російській агресії на полі бою та дипломатичному фронті.

Що відбувалося у 880 день повномасштабного вторгнення на Сході, Півдні та Півночі нашої країни, а також як працювали українські і західні дипломати над пошуком шляхів настання справедливого миру, читайте тут.

23:15, 22 липняБолгарія може передати Україні надлишкові боєприпаси

Болгарія може передати Україні надлишкові або непотрібні для її армії боєприпаси. Відповідне рішення ще має прийняти болгарський уряд.

Ми зробили дуже серйозний аналіз і розрахунок. Виявилося, що є щось надлишкове і непотрібне для болгарської армії. З цього майна – частина боєприпасів певних типів – може бути надана Україні,
– заявив виконувач обов’язків міністра оборони країни Атанас Запрянов.

23:14, 22 липня

Перші 1,4 мільярда євро із заморожених російських активів Україна отримає вже на початку серпня. Кошти підуть на ППО, снаряди та ОПК.

23:12, 22 липняБоррель прокоментував можливі мирні перемовини України з Росією

Євросоюз підтримує проведення мирних перемовин з Росією. Але не на тих умовах, які пропонує Владімір Путін. Про це Верховний представник ЄС з питань закордонних справ Жозеп Боррель заявив, коментуючи слова Зеленського про можливі перемовини з Москвою.

Головний дипломат зазначив, що бажання Зеленського “продовжувати мирні переговори і провести ще одну конференцію за участю Росії є реальними”.

Але, подивіться, що сказав Путін під час візиту прем’єр-міністра Орбана до Москви. Це передумови Путіна. Безумовно, ми повинні брати участь у будь-якій спробі досягти миру через дипломатичні переговори і все що завгодно, але на якихось інших засадах, а не на засадах Путіна,
— сказав Жозеп Боррель.

21:56, 22 липняРосійський завод планує виготовляти аналоги іранського дрона-камікадзе

Російське підприємство “Завод Сигнал” планує виробляти аналоги іранського дрона Qasef.

Для виробництва дронів завод планує залучати школярів та студентів.

21:55, 22 липняВорог завдав ракетного удару по Одещині

Вдень Росія завдала ракетного удару по Одещині.

Внаслідок атаки частково зруйновано фасад адміністративної будівлі приватного підприємства, складські приміщення, пошкоджено цивільні автомобілі.

На щастя, обійшлося без жертв та постраждалих.

20:36, 22 липняУкраїна підпише 4 нові безпекові угоди

Володимир Зеленський анонсував підписання 4 нових безпекових угод. Він заявив, що вже найближчим часом розпочнуться перемовини і повинні доволі оперативно підготувати документи до підписання.

Це для нас і оборонна підтримка, це для нас і фінанси, і гуманітарна взаємодія,
– зазначив президент України.

За його словами, вже тоді буде майже 30 таких угод із українськими партнерами.

18:34, 22 липняРада ЄС обговорить поведінку Орбана та його проросійські заяви

Міністри закордонних справ Євросоюзу 22 липня обговорять поїздки Віктора Орбана до Росії та КНР, а ще проросійські заяви угорського прем’єра.

Частина засідання пройде з обмеженим доступом. Приділять увагу “миротворчій місії Орбана” та його звинуваченням у бік Євросоюзу.

Це абсолютно неприйнятно. Євросоюз підтримує Україну і прагне закінчити цю війну на основі принципів Статуту ООН. Ми поговоримо, як країни-члени оцінюють таку позицію країни, яка на цей час за ротаційним принципом головує у ЄС. ЄС не “штовхає до війни”, йдеться про захист України, яка зазнала агресії,
– пояснив Боррель.

16:19, 22 липняГенерал США відповів, що означатиме отримання F-16 для України

Командувач ВПС США в Європі Джеймс Хеккер висловив думку, що отримання Україною винищувачів F-16 не забезпечить їй перевагу в повітрі негайно, але стане початком впровадження західного обладнання.

Хеккер додав, що потрібен час, аби мати можливість ефективно експлуатувати літаки з достатньою кількістю персоналу, а також необхідною логістичною підтримкою.

Це не станеться відразу, але треба почати, і ми вже досить близькі до цього,
– підсумував він.

16:12, 22 липняРосіяни перекидають штурмові групи в районі Глибокого на Харківщині

В ОТУ “Харків” повідомили, що росіяни перекидають штурмові групи в районі Глибокого на Харківщині, намагаючись прорвати оборону українських військ.

У районі населеного пункту Глибоке з метою підготовки до наступальних дій противник перемістив додаткові штурмові групи 155 окремої бригади морської піхоти ТОФ і 18 мотострілецької дивізії 11 армійського корпусу,
– йдеться у повідомленні.

13:40, 22 липняРада ЄС продовжила санкції проти Росії до 31 січня 2025 року

Обмеження продовжено через триваючу війну в Україні. Санкції охоплюють галузь нафти, фінансів та експорт товарів подвійного призначення. Євросоюз продовжує боротьбу з обходом вже діючих санкцій проти Росії.

13:37, 22 липняНа Київщині затримано поплічника ворога, який підпалював релейні шафи

За даними правоохоронців, фігурант у пошуках легкого заробітку почав співпрацювати зі спецслужбами країни-агресора та на їх замовлення готував диверсії. Так, нещодавно він за допомогою запальної суміші підпалив релейну шафу неподалік станції столичної міської електрички.

Поліцейські розшукали палія та спільно зі співробітниками СБУ затримали на орендованій ним квартирі. У подальшому правоохоронці встановили, що зловмисник був на постійному звʼязку із своїм куратором з фсб, який безпосередньо координував його “роботу”.

13:36, 22 липняКулеба полетить в Китай

23-25 липня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба здійснить візит до Китаю на запрошення міністра закордонних справ КНР Ван Ї.

Під час зустрічей і переговорів сторони проведуть обмін думками щодо актуального стану та перспектив розвитку двосторонніх відносин.

Головною темою обговорень стане пошук шляхів припинення російської агресії та можливої ролі Китаю у досягненні сталого і справедливого миру.

13:36, 22 липняВ управління АРМА передано 4 гелікоптери та 2 літаки кримських підприємців, – ДБР

Підприємці займались бізнесом на окупованих територіях і сплачували податки Росії.

Гроші за літаки спрямують на купівлю військових облігацій.

13:32, 22 липняЧехія пообіцяла надіслати до кінця літа ще 100 тисяч боєприпасів

Чехія надішле українській армії 100 тисяч снарядів упродовж липня – серпня в рамках чеської ініціативи з боєприпасів. До цієї програми вже долучилося 18 країн, а 15 з них – зробили фінансові внески. Про це повідомив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

13:28, 22 липня70 відсотків енергосистеми України зруйновано, – Боррель

Верховний представник ЄС з питань закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що наразі в Україні зруйновані 70 відсотків енергетичної системи. Він звернеться до держав-членів ЄС із закликом допомогти відремонтувати електромережі в країні.

Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз має допомогти уникнути повного руйнування електроенергетичної системи в Україні.

Зараз літо, але взимку це буде набагато важче витримати. Тому я закликатиму держави-члени ЄС надати більше підтримки для відновлення та заміни електромережі на більш потужну генерацію електроенергії,
– сказав він.

12:25, 22 липняISW: Російські військкомати пропонують 1150 доларів людині, яка приведе друга

За інформацією ISW, голова Ярославської області Михайло Євраєв оголосив про нову ініціативу, яка пропонує 100 000 рублів (близько 1150 доларів) кожній людині, яка приведе свого друга до військкомату, якщо той підпише контракт з міністерством оборони (МО) Росії на проходження військової служби.

Республіка Татарстан також розпочала подібну ініціативу з 11 липня.

11:21, 22 липняЩо відбувається на фронті станом на 22 липня

Протягом минулої доби зафіксовано 117 бойових зіткнень.

На Харківському напрямку ворог продовжував активні дії, загалом відбулося 12 бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Вовчанськ та Глибоке.

На Куп’янському напрямку противник 11 разів атакував позиції наших підрозділів. Сили оборони відбивали штурмові дії біля Синьківки, Стельмахівки, Берестового та в напрямку Глушківки.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 11 атак окупантів неподалік Макіївки, Невського та Тернів.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили дев’ять штурмових дій, поблизу Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку наші воїни зупинили 13 спроб противника прорвати нашу оборону, зокрема, в районах Часового Яру, де відбулась понад половина з цих боєзіткнень, та Андріївки Донецької області.

На Торецькому напрямку, за підтримки авіації, ворог здійснив вісім атак неподалік населених пунктів Північне, Залізне та Торецьк.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 39 наступальних і штурмових дій. Противник концентрував зусилля в районах Воздвиженки, Новоселівки Першої, Новоолександрівки, Прогресу, Калинового та Уманського Донецької області.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка та Парасковіївка. Тут війська Росії сім разів намагалися прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку агресор здійснив один невдалий штурм наших позицій.

На Оріхівському напрямку окупанти три рази безуспішно штурмували наші позиції поблизу Роботиного та Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку противник не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Три невдалих штурми агресора відбили українські воїни.

10:18, 22 липняСирський відповів, що може зупинити наступ Росії

Головнокомандувач повідомив, що ворог, попри великий рівень втрат, продовжує наступати в напрямку Покровська. Так, жорсткі бої тривають в Красногоровці, а також в районах Прогреса, Залізного, Північного, Часового Яру. Також загарбники не полишають спроб захопити й інші населені пункти Донецької області, а також острови на Херсонщині.

Сирський зазначив, що нступ ворога можна зупинити, навіть за умови, що його сили переважають. Так, за словами Сирського, на заваді планам противника стануть:

ефективне вогневе ураження основних сил противника та його резервів на дальніх підступах:

  • комплексне ураження противника перед переднім краєм;
  • стійке утримання підготовлених з інженерного погляду рубежів і позицій;
  • максимально ефективне використання всіх можливостей зброї та боєприпасів, насамперед бойових дронів;
  • опанування нових способів знищення розвідувальних БпЛА противника в умовах тотального дефіциту зенітних ракет малої дальності, тільки з використанням засобів РЕБ та fpv-дронів.

09:15, 22 липняЗеленський зробив заяву щодо можливих переговорів із Путіним

В інтерв’ю BBC президент України наголосив, що готовий бачити представників Росії на другому саміті миру. Якщо Москва погодиться на умови справедливого миру, то Київ буде розмовляти навіть із Путіним.

08:11, 22 липняВтрати ворога станом на 22 липня

Втрати окупантів станом на 22 липня 2024 рік.

  • особового складу – близько 567760 (+1050) осіб;
  • танків – 8284 (+18);
  • бойових броньованих машин – 15980 (+17);
  • артилерійських систем – 15637 (+51);
  • РСЗВ – 1123 (+2);
  • засоби ППО – 900 (+4);
  • літаків – 362 (+0);
  • гелікоптерів – 326 (+0);
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 12475 (+73);
  • крилаті ракети – 2401 (+0);
  • кораблі /катери – 28 (+0);
  • підводні човни – 1 (+0);
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 21138 (+102);
  • спеціальна техніка – 2637 (+21);

07:42, 22 липняДрони також атакували аеродром Морозовськ

Вранці безпілотники атакували Морозовськ Ростовської області.

Відомо, що у місті розташований однойменний аеродром з тактичною авіацією (Су-24М, Су-34).

07:41, 22 липняУ Туапсе могло прилетіти в нафтопереробний завод

РосЗМІ публікують відео яскравої пожежі і заявляють, що дрони влучили по нафтопереробному заводу.

07:28, 22 липняУ Росії заявили про масовану атаку безпілотників

У міноборони Росії розповіли, що у ніч проти 22 липня місцева ППО нібито перехопила та знищила 47 БпЛА над Ростовською, один над Білгородською, один над Воронезькою, один над Смоленською Краснодарським краєм, а також 17 БпЛА над акваторіями Чорного та Азовського морів.

06:18, 22 липняВ ISW розповіли, як Білорусь отримує підсанкційні товари

Білорусь може постачати технології та обладнання в низку країн, в обмін на санкційні товари, зазначають експерти.

06:17, 22 липняРосіяни мають просування на Донеччині та Луганщині

Росіяни просунулися у Донецькій і Луганській областях, про це свідчать карти ISW.

Окупанти просунулися вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна у Луганській області та під Авдіївкою Донецької області.

Водночас українці контратакували біля Глибокого на півночі Харківської області.

06:12, 22 липняЗеленський відреагував на відмову Байдена змагатися за пост президента

Після того, як американський президент оголосив про своє рішення не брати участь у президентській гонці Зеленський зробив допис у соцмережі “Х”.

Глава держави подякував Байдену за його непохитну підтримку боротьби України за свободу, яка залишається для неї критично важливо.

Ми поважаємо сьогоднішнє жорстке, але сильне рішення. Ми завжди будемо вдячні президенту Байдену за лідерство,
– додав Зеленський.

06:11, 22 липняВибухи у Росії

Жителі Туапсе скаржаться на потужні вибухи. У мережі поширюються відео, на яких чути, як гучно гупає у місті.

Тамтешня влада заявила, що над Туапсе збили 8 безпілотників. Пошкоджень будинків та постраждалих немає.

06:10, 22 липняВночі у Харкові лунали вибухи

Після першої години ночі у Харкові чули вибух. Повітряні сили перед цим повідомляли про загрозу балістики зі сходу.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *