В Ізраїлі пояснили, чому вперше вдарили по Ємену

В Ізраїлі пояснили, чому вперше вдарили по Ємену Діана КвасневськаОсновні тези

  • Ізраїль вперше атакував Ємен, вдаривши по паливним складам у портовому місті Худейда.
  • У ЦАХАЛ пояснили, що це відповідь на атаки хуситів проти Ізраїлю.
  • Атака була спрямована на запобігання потрапляння іранської зброї до рук хуситів через порт Худейда.

В Ізраїлі пояснили, чому вперше вдарили по Ємену / Колаж 24 Каналлу (скриншот з відео та фото Getty Images)Більше цікавих аудіоновинСлухати00:0000:441x1x Аудіо синтезовано з використанням AI. Більше Аудіоновин

Ізраїль ввечері 20 липня вперше атакував Ємен, вдаривши по паливних складах у портовому місті Худейда. У армії оборони Ізраїлю атаку підтвердили.

Ізраїльські військові написали, що винищувачі ЦАХАЛ завдали ударів по військових об’єктах терористичного режиму хуситів в районі порту Аль-Худейда в Ємені. Вони пояснили, що це відповідь на сотні атак, здійснених проти Ізраїлю за останні місяці, пише 24 Канал.

Чому важливий порт у Ємені

Видання The Times of Israel написало, що Ізраїль атакував Ємен, щоб іранська зброя не потрапляла до рук хуситів.

Удар Військово-повітряних сил Ізраїлю по порту Аль-Худейда в Ємені був спрямований на те, щоб перешкодити хуситам імпортувати іранську зброю, а також завдати підтримуваному Іраном угрупованню фінансового збитку,
– зазначили журналісти.

Ізраїльські військові зауважили, що порт в підконтрольному хуситам місті неодноразово використовували, щоб завозити зброю з Ірану. Тож Ізраїль розглядає його як законну військову ціль. У Ізраїлі уточнили, що:

  • авіаудар завдав тільки Ізраїль і він був націлений на паливні склади, а також на інші об’єкти в порту;
  • удару завдали у відповідь на понад 220 безпілотників, крилатих ракет і балістичних ракет, запущених хуситами по Ізраїлю за останні 9 місяців війни.

Що заявив ізраїльський прем’єр

Ізраїльський прем’єр Беньямін Нетаньягу заявив, що він з початку війни дав зрозуміти, що Ізраїль завдасть удару по кожному, “хто завдасть нам шкоди”.

Сьогодні вранці (20 липня – 24 Канал) я скликав військово-політичний кабінет. Я попросив підтримати моє рішення атакувати об’єкти хуситів у Ємені,
– запевнив Нетаньяху.

Він пояснив, що Ізраїль вразив цілі за 1800 кілометрів від кордонів країни. Прем’єр додав, що це дає зрозуміти ворогам Ізраїлю, що немає місця, куди б не могла дотягнутися “довга рука” ізраїльської держави.

У ЦАХАЛ показали кадри, як F-15 готувались атакувати Ємен: дивіться відео

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *