Рана була несумісною із життям, – Садовий розповів деталі щодо вбивства Фаріон

Рана була несумісною із життям, – Садовий розповів деталі щодо вбивства Фаріон Анжела ФігінОсновні тези

  • Невідомий скоїв замах на українську мовознавицю Ірину Фаріон у Львові. Лікарі до останнього боролися за її життя, але, на жаль, Фаріон померла.
  • Мер Львова Андрій Садовий заявив, що для розслідування вбивства залучена безпрецедентна кількість правоохоронних органів.
  • Слідство триває, поліція переглядає відеозаписи та робить все можливе для пошуку вбивці, що допоможе розкрити замовника цього злочину.

У Львові ввечері 19 липня невідомий скоїв замах на українську мовознавицю та колишню нардепку Ірину Фаріон. Кілька годин лікарі боролися за її життя, але серце Фаріон не витримало. Вона померла.

В етері 24 Каналу мер Львова Андрій Садовий повідомив, що для розслідування вбивства громадської діячки залучена безпрецедентна кількість правоохоронних органів.

Слідство триває

Як зазначив мер Львова, все, що поліція говорить на офіційних брифінгах, це вся інформація. Більше ніхто жодної інформації не дасть, є таємниця слідства.

Поліція докладає максимум зусиль. Правоохоронці переглядають записи всіх відеокамер, які працювали. На жаль, коли немає електропостачання, то є проблема з відеонаглядом,
– зауважив Садовий.

За його словами, вкрай важливо знайти вбивцю, адже тоді можна буде зрозуміти, хто замовник цього вбивства. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що вбивство Ірини Фаріон не було спонтанним. Нападник ретельно готувався до злочину.

Це важливо для громади, для нашої держави, адже в той час, коли хлопці на фронті, всі рідні мають бути в безпеці,
– наголосив мер Львова.

Зараз слідство розглядає 2 основні версії вбивства – особиста неприязнь та громадсько-політична діяльність Фаріон. Окрім того, у поліції не виключають, що вбивство має замовний характер.

Скоро стане відомо про місце та час поховання

Лікарі анестезіологічної служби Першого ТМО Львова робили все можливе і неможливе, аби врятувати Ірину Фаріон. Зазначимо, мовознавиця поступила з важкою проникаючою вогнепальною травмою головного мозку. Медики відразу почали проводити операцію, а потім – перевели у реанімаційне відділення для продовження лікування. Втім, серце жінки не витримало.

Я спілкувався з донькою, коли вона була в лікарні, але рана була, на жаль, несумісною з життям,
– зауважив Садовий.

Сьогодні будуть планувати наступні кроки, зокрема, визначатимуть місце та час поховання.

“Це шок для громади. Я не пригадую, що у Львові щось подібне було взагалі останніми роками чи десятиліттями. Львів завжди був достатньо мирним містом. Інколи бандити між собою з’ясовували відносини, але щоб нападати на беззбройну жінку, громадську діячку, такого не було давно”, – додав мер Львова.

Редакція 24 Каналу висловлює щирі співчуття рідним і близьким Ірини Фаріон. Світла пам’ять.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *