Фаріон померла у лікарні, поліція шукає нападника: все про стрілянину у Львові

Фаріон померла у лікарні, поліція шукає нападника: все про стрілянину у Львові Анжеліка Байбак Владислав Кравцов

Що відомо про замах на Ірину Фаріон / Колаж 24 Каналу

У Львові увечері 19 липня було скоєно замах на українську мовознавицю Ірину Фаріон. Внаслідок цього жінку госпіталізували до лікарні у критичному стані. Медицина виявилася безсилою і перед опівніччю вона померла.

Нападника, який стріляв у Ірину Фаріон, наразі активно шукає поліція. Головне про вбивство Ірини Фаріон – читайте у матеріалі 24 Каналу.

Що відомо про стрілянину в Ірину ФаріонВажливо! Оперативну інформацію щодо останніх подій в Україні ви можете знайти в телеграмі 24 Каналу. Долучайтеся, аби дізнаватися всі новини найпершими!

00:38, 20 липня

У поліції повідомили, що злочин перекваліфіковано на частину 1 статті 115 – умисне вбивство. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.

Правоохоронці вживають усіх необхідних заходів для встановлення особи та затримання зловмисника,
– додали в поліції.

00:02, 20 липняСерце не витримало після операції

Керівниця анестезіологічної служби Першого ТМО Львова Наталія Матолінець повідомила, що серце Ірини Фаріон не витримало й зупинилося після перенесеної операції.

На жаль, попри усі зусилля медиків, попри усі проведені реанімаційні заходи, врятувати життя Ірини Фаріон не вдалося. Пацієнтка померла,
– констатували у лікарні.

Мовознавиця поступила з важкою проникаючою вогнепальною травмою головного мозку. Медики відразу почали проводити операцію, а потім – перевели у реанімаційне відділення для продовження лікування. Проте серце Ірини Фаріон не витримало.

“На жаль, у цій ситуації медицина буде безсилою. Ми приносимо щирі співчуття рідним Ірини Фаріон”, – додала Матолінець.

Медики про смерть Ірини Фаріон: дивіться відео

23:45, 19 липняАндрій Садовий відреагував на смерть Ірини Фаріон

Мер Львова Андрій Садовий прокоментував смерть Ірини Фаріон.Він наголосив, що медики робили усе можливе, однак поранення були несумісними з життям.

Громада Львова висловлює щирі співчуття родині та всім, хто її знав і любив. Це дуже страшно і жахливо. Я завжди кажу, що в Україні більше немає безпечного місця. Але щоб таке зухвале, нагле вбивство. Вбивцю треба знайти!
– наголосив Садовий.

Він також додав, що замовник має бути відомим і понести повну відповідальність.

23:31, 19 липняІрина Фаріон померла

На жаль, попри усі зусилля медиків, серце Ірини Фаріон не витримало й вона померла у лікарні. Лікарі констатували смерть близько о 23:25.

23:16, 19 липняІрина Фаріон у критичному стані

Керівник анестезіологічної служби Першого ТМО Львова Наталія Матолінець повідомила, що Ірина Фаріон у критичному стані.

Стан – критичний. Глибока мозкова кома. Штучна вентиляція легень. Пацієнтці станом на зараз проведено операцію,
– повідомила вона.

Головне про стан Ірини Фаріон: дивіться відео

22:36, 19 липня

Сусіди розповіли в коментарі ЗМІ, що нападник стежив за Іриною Фаріон близько 2 – 3 тижнів. Так, жителі будинку помічали чоловіка, який сидів з ранку до вечора біля будинку.

Сусіди розповіли, як нападник стежив за Фаріон: дивіться відео

22:02, 19 липня

У Львові поліція ввела в дію оперативний план “Перехоплення” і перевіряє транспорт на виїздах з міста.

21:28, 19 липняЯкі кадри з місця стрілянини у Львові

Розташована вулиця Масарика в Шевченківському районі Львова, а саме – у місцевості Клепарів, де є чимало житлових багатоповерхових будинків.

На вулиці Масарика скоїли замах на вбивство Фаріон: дивіться відео з телеграм-каналів

На місце події, де стріляли у Фаріон, прибула поліція: дивіться відео Суспільного

На кадрах, що публікують користувачі у мережі, на місці події видно чимало автомобілів. Невідомий відкрив вогонь просто-таки буля житлової багатоповерхівки. Неподалік – дитячий майданчик.

21:24, 19 липняУ Львівській ОВА відреагували на стрілянину в мовознавицю

Керівник ОВА Максим Козицький зазначив, що потерпіла у важкому стані й перебуває у реанімації.

На жаль, це правда. У Львові вчинили замах на мовознавицю та політикиню Ірину Фаріон. За останніми даними від медиків, Ірина Дмитрівна перебуває у важкому стані в одній з лікарень міста. Вона у реанімації. Їй надають всю необхідну допомогу,
– написав керівник ОВА.

Глава Львівської ОВА наголосив, що має бути справедливе покарання за скоєне щодо нападника.

21:23, 19 липняСадовий відреагував на замах на Фаріон

Важко щось коментувати. Жахлива новина про замах на вбивство серед білого дня у Львові. Помолимось за здоров’я пані Ірини! Медики роблять все можливе,
– написав Андрій Садовий.

Він наголосив, що наразі головне – врятувати життя та знайти зловмисника!

21:07, 19 липняНапад на Фаріон кваліфікували як замах на умисне вбивство

Глава МВС Ігор Клименко заявив, що напад на Ірину Фаріон кваліфіковано як замах на умисне вбивство. Стан потерпілої тяжкий, лікарі борються за її життя.

Поліція, інші необхідні служби працюють на місці стрільби. Мають покази свідків, опрацьовують дані з камер відеоспостереження. Розкриття злочину в активній фазі. Систематично отримую доповіді від керівництва поліції про вжиті заходи та встановлені обставини,
– написав міністр.

Клименко зазначив, що якщо у громадян є будь-яка інформація про обставини скоєння цього злочину, то треба повідомляти поліцію. Ці дані мають бути правильно зафіксовані та ретельно перевірені

21:04, 19 липняЗеленський відреагував на замах на Ірину Фаріон

Володимир Зеленський заявив, що Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та керівник Служби безпеки України Василь Малюк оперативно доповідають йому щодо розшуку нападника на Ірину Фаріон.

“Всі необхідні сили Національної поліції України та СБУ залучені, щоб встановити обставини цього злочину”, – сказав президент.

Він також наголосив, що лікарі борються за життя Ірини Фаріон.

Очевидно, що будь-яке насильство заслуговує лише на засудження і кожен, хто винен у цьому нападі, повинен понести повну відповідальність,
– написав глава держави.

20:38, 19 липняЯкий стан Ірини Фаріон зараз

Джерела 24 Каналу повідомляють, що Ірина Фаріон у важкому стані. Потерпілій також надають допомогу медики.

Близько 20 години до Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова поступила жінка з вогнепальним пораненням. Наразі вона перебуває в реанімації. Стан важкий,
– повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Зазначають, що з огляду на лікарську таємницю та необхідність збереження персональних даних пацієнтів, незалежно від їх публічності, більш детальної інформації надати не можуть.

20:27, 19 липняПоліція проводить операцію зі затримання нападника на Фаріон

В поліції Львівщини розповіли, що 19 липня, о 19:30 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу.

Правоохоронці встановили особу пораненої 60-річної львів’янки. Її було госпіталізовано з вогнепальним пораненням голови,
– розповіли правоохоронці.

Поліцейські зазначили, що у Львові та на території області проводиться спеціальна поліцейська операція, до якої залучені співробітники усіх служб та підрозділів поліції Львівщини.

“Правоохоронці вживають усіх заходів для встановлення місця перебування та затримання стрільця”, – наголосили у поліції.

20:07, 19 липняУ мережі писали про стрілянину в Ірину Фаріон

У львівських ЗМІ та телеграм-каналах з’явилася інформація, що в українську мовознавицю Ірину Фаріон стріляли на вулиці Масарика у Львові.

Місцеві телеграм-канали повідомляють, що чоловік, який стріляв, був у рукавичках. А зброя була без глушника. Також вони пишуть, що сусіди останнім часом часто бачили на лавці біля будинку невідомого чоловіка в капелюсі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *