Чи можна буде подавати запити про відстрочку онлайн: пояснення Міноборони

Чи можна буде подавати запити про відстрочку онлайн: пояснення Міноборони Софія РожикОсновні тези

  • Закон про мобілізацію передбачає надання відстрочки від служби певним категоріям військовозобов’язаних.
  • Міністерство оборони працює над можливістю подавати запити про відстрочку онлайн.
  • Статус багатодітного батька та студента дозволяє швидко отримати відстрочку онлайн, але існують підстави, де дані ще відсутні, як наприклад щодо інвалідності.
  • Міноборони планує зробити процес надання відстрочки онлайн автоматизованим, шляхом перевірки в реєстрі і отримання статусу у Резерв+.
  • Відстрочка онлайн є “дуже гарячим запитом”, особливо у випадках народження третьої дитини чи інших обставин, що дозволяють отримати відстрочку.

Чи можна буде подавати запити про відстрочку онлайн / Колаж 24 Каналу

Закон про мобілізацію передбачає надання відстрочки від служби певним категоріям військовозобов’язаних. У Міноборони розповіли, чи можна буде подавати запити про відстрочку онлайн.

Заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко розповіла, що міністерство працює над цим. До того ж є такі підстави, з якими можна швидко реалізувати надання відстрочки онлайн.

Відстрочка онлайн – “дуже гарячий запит”

До підстав, що дозволяє швидко надати відстрочку онлайн, належить статус багатодітного батька та статус студента. На ці дані держава вже має реєстри.

Але є низка підстав, з яких дані відсутні. Наприклад, немає бази щодо інформації про догляд за людиною з інвалідністю.

Втім, Міноборони працює над розв’язанням цієї проблеми.

Ми плануємо, щоб це була не просто заявка онлайн, а одразу статус. Є підстава – ми зайшли в реєстр, перевірили, що дійсно є родинний зв’язок та інвалідність. І одразу відобразили у Резерв+,
– розповіла Черногоренко.

Вона назвала відстрочку наразі “дуже гарячим запитом”. І на це є декілька підстав.

“Наприклад, коли у військовозобов’язаного народжується третя дитина, він має право на відстрочку. Зараз треба йти і писати заяву. Хочемо, щоб людина заходила в Резерв+, робила запит у держреєстр і після підтвердження автоматично отримувала відстрочку. Якщо хоче відмовитися від неї – тільки тоді має йти з заявою фізично”, – додала заступниця міністра оборони.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *