У Польщі розслідують можливе розкриття секретної інформації ексміністром оборони

У Польщі розслідують можливе розкриття секретної інформації ексміністром оборони Маргарита ВолошинаОсновні тези

  • У Польщі розслідують можливе розкриття секретної інформації ексміністром оборони Маріушем Блащаком.
  • Розслідування включає розсекречення частини документа плану застосування польських Збройних сил “Варта” у разі можливого російського нападу.
  • Служба військової контррозвідки каже про порушення у поводженні з секретною інформацією та злочинну діяльність.

У Польщі розслідують, чи міг ексміністр оборони розкрити секретну інформацію / Фото Unsplash, Nemesia Production

У Польщі прокуратура взялася за колишнього міністра оборонного відомства Маріуша Блащака. Його підозрюють у розкритті секретної інформації.

Таким чином, польська прокуратура розслідує можливе розкриття секретної інформації колишнім міністром оборони Маріушем Блащаком після отримання повідомлення про підозру у вчиненні злочину від Служби військової контррозвідки країни.

У Польщі триває розслідування проти колишнього міністра оборони

Згідно з інформацією. оприлюдненою польськими ЗМІ, йдеться про розсекречення частини документа плану застосування польських Збройних сил “Варта”. Зазначається, що у документі детально описано, як військові мали захищати Польщу від можливого російського нападу.

Як повідомила служба військової контррозвідки, після оприлюднення 17 вересня 2023 року Блащаком інформації з документа про оперативні плани польської армії, було проведено перевірку стану захисту секретної інформації у відомстві.

За даними вищезгаданої служби, вдалося встановити порушення в частині неналежного поводження з секретною інформацією, які діяли на шкоду інтересам захисту секретної інформації та мали усі ознаки злочинної діяльності.

Керівник Служби військової контррозвідки 17 липня 2024 року подав до прокуратури повідомлення про підозру у вчиненні злочину колишнім міністром національної оборони Маріушем Блащаком,
– йдеться у повідомленні.

Тобто повідомляється, що восени 2023 року під час парламентської виборчої кампанії Блащак розсекретив частину плану “Варта”. Він звинуватив тодішню опозицію в тому, що вона хотіла передати частину Польщі на схід від Вісли агресору.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *