Науковці просять Зеленського ветувати закон про скасування переведення годинників

Науковці просять Зеленського ветувати закон про скасування переведення годинників Софія РожикОсновні тези

  • Академія наук вищої школи закликала президента Зеленського ветувати закон про скасування переведення годинників, який ухвалила Верховна Рада.
  • Скасування літнього часу призведе до збільшення витрат на електроенергію.
  • Науковці наголошують, що в інших країнах світу, зокрема США, Канаді, Великобританії та ЄС, продовжують практикувати переведення годинників, водночас деякі недемократичні країни відмовилися від цього.

Науковці просять президента ветувати закон про скасування переведення годинників / Колаж 24 Каналу

Академія наук вищої школи закликала президента України Володимира Зеленського ветувати закон 4201 про скасування переведення годинників. Його Верховна Рада ухвалила 16 липня.

Цим законом Рада скасувала в Україні літній час. Утім, науковці не підтримують таке рішення.

Скасування літнього часу збільшить витрати на електроенергію

Голова Академії Олександр Наконечний на прикладі Києва пояснив, що згідно із прийнятим законом у столиці тепер наприкінці червня світатиме о 3 годині ранку, а сутенітиме – о 20 годині вечора. Наразі часові позначки – 4 та 21 години відповідно.

За словами науковців, таке рішення збільшить витрати на електроенергію у вечірні години у весняні, літні та осінні місяці. І це відчуватиметься в умовах відключень світла. А у ранкові години – сонячне світло витрачатиметься дарма.

“У ранкові години сонячне світло буде витрачатися марно. Тож наступний крок, до якого змушена буде вдатися влада в умовах дії законопроєкту 4201, – це запровадити гнучкий графік початку робочого дня в різних регіонах держави, що цілком нівелює ефект часової “стабільності”, який повинен забезпечити законопроєкт 4201″, – пишуть у своєму зверненні науковці.

Також у зверненні Академії мовиться, що в багатьох країнах світу досі переводять годинникові стрілки, а Верховна Рада ухвалила своє рішення про скасування літнього часу без висновків науковців.

“Провідні держави світу далі практикують переведення годинникових стрілок на годину в літні місяці. Так роблять у майже всіх штатах США, провінціях Канади, Великій Британії і всіх без винятку державах ЄС… Натомість відмовилися від використання літнього часу такі недемократичні держави, як Росія, Білорусь і Китай”, – кажуть вони.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *