З полону повернули учасника “повітряного мосту”, який літав на “Азовсталь”

З полону повернули учасника “повітряного мосту”, який літав на “Азовсталь” Вікторія КульженкоОсновні тези

  • З полону повернули учасника “повітряного мосту”, який літав на “Азовсталь”.
  • Обміняли 49 воїнів ЗСУ та інших учасників, серед них були військові різних підрозділів.
  • Більшість звільнених були в полоні з 2022 року, деякі вважалися безвісти зниклими.
  • Повертаються українські бійці з пораненнями та хронічними захворюваннями, що потребують тривалого лікування.
  • Обмін полоненими за посередництва Об’єднаних Арабських Еміратів – 54-й від початку вторгнення; загалом 3405 осіб повернуто з полону.

Обмін 17 липня / Колаж 24 Каналу

Під час блокади Маріуполя деякі пілоти погоджувалися летіти на завод, де перебували наші захисники, щоб передати їм потрібне. Одного з учасників “повітряного мосту” вдалося повернути з полону.

З ворожого полону вдалося повернути учасника “повітряного мосту”. Він добровільно погодився летіти на “Азовсталь”, щоб допомогти підрозділам, які були там заблоковані.

Кого ще вдалося повернути

Серед тих, кого обміняли 17 липня, 49 воїнів ЗСУ. Крім чоловіка, який літав на “Азовсталь”, повернули також 2 військових із Повітряних сил. Крім цього, вдома тепер 21 нацгвардієць, 10 військових моряків, 7 із Сил територіальної оборони, 5 прикордонників, 2 військових із Державної спеціальної служби транспорту й один оборонець із добровольчого формування територіальної громади.

Усі звільнені цього разу – чоловіки: 88 рядових та сержантів, семеро офіцерів,
– мовиться в повідомленні.

Серед наших хлопців, які отримали нарешті свободу, 23 людини боронили Маріуполь (із них 13 – оборонці “Азовсталі”), 41 воював на Донецькому напрямку, по 9 – на Луганському та Запорізькому, по 3 – на Херсонському та Харківському.

Один зі звільнених моряків на момент початку вторгнення перебував у Київській області та одразу приєднався до оборони свого селища від окупантів у складі Макарівської ТрО. Його взяли у полон під час того, як він видавав гуманітарну допомогу.

Більшість із тих, кого вдалося обміняти, перебували в полоні з 2022 року. Також серед них є ті, хто вважався безвісти зниклими.

Багато українських бійців, які повертаються, потерпають від наслідків поранень та мають хронічні захворювання, які потребують тривалого лікування.

Україна вдячна Об’єднаним Арабським Еміратам за сприяння та посередництво в підготовці обміну.

Від початку повномасштабного вторгнення це вже 54-й обмін полоненими. Загалом з ворожої неволі Координаційному штабу вдалося повернути 3405 людей.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *