Арена-тест, 3D-сканування об’єктів – Рувін про експертизи, завдяки яким вдалося встановити, що рф причетна до збиття малазійського Boeing

Арена-тест, 3D-сканування об'єктів – Рувін про експертизи, завдяки яким вдалося встановити, що рф причетна до збиття малазійського Boeing

Розслідування причин катастрофи стало міжнародним завданням, у якому взяли участь експерти з різних країн. Значну частину досліджень за фактом катастрофи провели в Україні.

Сьогодні у десяту річницю збиття в небі над Україною літаку рейсу MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines, в результаті якого загинуло 298 людей, директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін в коментарі УНН нагадав, завдяки яким саме експертизам вдалося довести, що росія причетна до цього злочину.

За його словами, розслідування причин катастрофи стало міжнародним завданням, у якому взяли участь експерти з різних країн. Значну частину досліджень за фактом катастрофи провели в Україні.

“В ході розслідування подій катастрофи у Павлограді було проведено арена-тест для моделювання подібного вибуху, який стався з літаком рейсу “МН17″. Експерти та всі учасники робочого процесу підготували модель кабіни пілотів і елементи мішенної обстановки розміщувались на двох окремих досліджуваних майданчиках. На тій же локації, експерти встановили та налагодили роботу фото-, відео засобів та 3D-сканування об’єктів”, – розповів Рувін.

Директор КНДІСЕ пояснив, що у ході реалізації експерименту спеціалісти ставили перед собою вирішення ряду завдань, зокрема, візуалізувати вплив вибуху бойової частини та ракети на корпус літака, підтвердити або спростувати визначене розрахунковими методами взаєморозташування літака та ракети в момент її підриву, визначити область розльоту уражаючих елементів бойової частини та ракети, кількості та щільності покриття ними модельованої кабіни пілотів, дослідити зміни траєкторії польоту уражаючих елементів після їх зустрічі з корпусом літака, визначити ступінь деформації уражаючих елементів тощо.

“Дані, отримані за результатами експерименту, були використані для уточнення місця пуску та траєкторії ракети, якою був збитий Боінг-777. Серед другорядних аспектів досліджувалися: характер вибухової хвилі, виявлення слідів вибухових речовин та ушкодження, аналогічні до тих, які виявлені на літаку. Згідно з висновками міжнародної слідчої групи, MH17 був збитий ракетою “земля-повітря” з зенітно-ракетного комплексу “Бук”, який належав 53-й зенітно-ракетній бригаді Збройних сил російської федерації”, додав Олександр Рувін.

МЗС у річницю катастрофи МН17: загроза з боку рф виходить далеко за межі України17 липня 2024, 12:34 • 32950 переглядiв

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *