Під російським Воронежем горів завод, Україну атакували “Шахеди”: хронологія 874 дня війни

Під російським Воронежем горів завод, Україну атакували “Шахеди”: хронологія 874 дня війни Мар’ян-Сергій Чупак

Хронологія головних подій 874 дня великої війни / Фото 3 ОШБр

Українські захисники знищують російських окупантів, відбиваючи їхні атаки. Запеклі бої тривають здебільшого на Сході нашої держави.

Вівторок, 16 липня, – це вже вісімсот сімдесят четверта доба з початку широкомасштабної російсько-української війни. 24 Канал розповідає найважливіше за день.

08:20, 16 липня

Інститут вивчення війни зауважує, що Євросоюз дистанціюється від політичних позицій Орбана щодо російсько-української війни. Власне, представники ЄС відмовляються брати участь у неформальних зустрічах під керівництвом Угорщини.

07:43, 16 липня

ОК “Південь” розповіло, що п’яний чоловік в Одесі бажав смерті пораненим військовим ЗСУ. Захисники підійшли до громадянина, коли той лаявся на військовослужбовців ТЦК.

07:30, 16 липня

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що вночі ПвК “Схід” знищило російський дрон над регіоном.

Водночас росіяни обстрілювали Нікопольщину та Марганецьку громаду. Був пошкоджений приватний будинок.

07:12, 16 липняВтрати ворога

За минулу добу Росія втратила 1 110 військових. Загалом від початку широкомасштабної війни – 561400 представників особового складу.

07:00, 16 липня

Аналітики ISW вважають, що Україна готова була б піти на чесні мирні переговори з Москвою. Однак, за словами експертів, відповідного бажання немає у Кремлі.

06:54, 16 липняПроблеми в роботі Мозирського НПЗ

Негода в Білорусі пошкодила енергетику, внаслідок чого призупинив роботу, зокрема, Мозирський НПЗ. Завод постачав паливо російській армії на фронт.

06:43, 16 липня

У Каневі на Черкащині пролунали вибухи. Перед тим Повітряні сили попереджали про загрозу “Шахедів”.

03:00, 16 липняАтака “Шахедів”

Під час повітряної тривоги Київ атакували російські “Шахеди”. ОВА констатувала, що протиповітряна оборона збиває ворожі цілі. Повітряні сили додали, що неспокійно водночас на Житомирщині. Більше читайте в цьому матеріалі.

02:58, 16 липняВибухи в Маріуполі

В окупованому Маріуполі прогриміли вибухи – ймовірно, 5. Пишуть про щонайменше два прильоти між “Невським” та Агробазою в напрямку Мангушу. Загарбники кажуть про “роботу ППО”.

01:42, 16 липня

Уряд Німеччини відхилив заклик лідера опозиційної партії Християнсько-демократичний союз про передання Україні винищувачів.

Немає жодного сенсу передавати Україні винищувачі різних типів, незалежно від питання про те, хто взагалі може постачати такі літаки,
– наголосив речник Штеффен Гебештрайт.

Водночас відомо, що Бундесвер не має на озброєнні літаків-винищувачів F-16, на які чекає Україна.

00:55, 16 липняПожежа на курському заводі

Унаслідок атаки дронів у Росії в Курській області спалахнув завод низьковольтної апаратури. Йдеться про населений пункт Коренево.

Площа вогню поширилась на 400 квадратних метрів. Російський губернатор заявив, що безпілотник скинув вибухівку на підприємство.

00:03, 16 липня

Бійці 24 ОМБр вимагають утримати на посаді комбрига, полковника Івана Голішевського, протестуючи проти можливого його звільнення.

Івана Голішевського планують усунути з посади командира бригади через те, що він не повів бригаду у “м’ясні штурми” без належної укомплектованості.

Солдати вважають рішення про звільнення комбрига “ганебним саботажем” та вказують на важливість людських ресурсів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *