Може змінити “правила гри”: як відставка уряду Естонії вплине на підтримку України

Може змінити “правила гри”: як відставка уряду Естонії вплине на підтримку України Анжела ФігінОсновні тези

  • Прем’єрка Естонії Кая Каллас подала у відставку. Її затвердили на посаду верховного представника ЄС із закордонних справ.
  • Каллас може допомагати Україні у боротьбі за незалежність та сприятиме зближенню з ЄС.
  • Політолог вважає, що Каллас може змінити правила гри на рівні Європи та примусити Росію прийняти умови капітуляції.

Естонський уряд на чолі з прем’єркою Каєю Каллас 15 липня подав у відставку. Її затвердили на посаду верховного представника Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки.

В етері 24 Каналу політолог, виконавчий директор Міжнародної асоціації малих громад Олексій Буряченко сказав, що ці зміни означатимуть для України.

Які позитивні зміни чекають на Україну

Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки – це одна із чотирьох найвищих посад в Євросоюзі. Таке потужне рішення визнає ефективну роботу Каллас на посаді прем’єр-міністра Естонії.

Я думаю, що взаємозв’язок України з Естонією покращуватиметься, водночас ми отримаємо потужніші позиції на рівні Євросоюзу,
– зазначив Буряченко.

За його словами, Каллас рішуче налаштована на те, щоб допомагати Україні у боротьбі за власну незалежність, тому для нас це серйозна гарантія, що на дипломатичному міжнародному рівні Європейський Союз продовжить зближення з Україною.

Зокрема, колишня прем’єрка Естонії заявляла, що Україна зможе здобути перемогу у війні, якщо всі країни НАТО виділять 0,25% свого ВВП на допомогу.

Також вона була першим європейським політиком, який запропонував ввести повне ембарго на експорт та імпорт товарів з та в Росію.

Враховуючи нові політичні можливості, Каллас може пролобіювати на найвищому європейському рівні реалізацію своєї ініціативи,
– додав політолог.

На його думку, це дійсно те, що може змінити правила гри й примусити Росію прийняти умови своєї капітуляції.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *