“Не повів у м’ясні штурми бригаду”: бійці 24 ОМБр вимагають не звільняти свого комбрига

“Не повів у м’ясні штурми бригаду”: бійці 24 ОМБр вимагають не звільняти свого комбрига Ярослав ПогончукОсновні тези

  • Бійці 24 ОМБр вимагають утримати на посаді комбрига, полковника Івана Голішевського, протестуючи проти можливого його звільнення.
  • Військові вважають, що рішення про звільнення ґрунтується на подіях у Часовому Яру, а Голішевський є компетентним офіцером та лідером бригади.
  • Солдати вважають рішення про звільнення комбрига “ганебним саботажем” та вказують на важливість людських ресурсів.

Бійці 24 ОМБр виступили проти звільнення Івана Голішевського / Колаж 24 Каналу

Бійці 24 ОМБр висловили протест проти можливого звільнення командира бригади, полковника Івана Голішевського. У опублікованому відеозверненні до президента, вони назвали це рішення великою помилкою.

На думку військових, рішення про звільнення базується на ситуації в Часовому Яру. Вони наголосили, що Іван Голішевський є компетентним офіцером, бойовим командиром і справжнім лідером 24-ї бригади.

Що у 24 ОМБр кажуть про звільнення комбрига

На сьогоднішній день Івана Голішевського планують усунути з посади командира бригади через те, що він не повів бригаду у м’ясні штурми без належної укомплектованості. Тим самим відмовився від стратегії Росії. Людський ресурс на сьогоднішній день – це найцінніше, що в нас є,
– заявив комбат “Рарогу” з позивним “Хасан”.

Бійці підкреслили, що Голішевський є для них прикладом і йому небайдужа доля солдатів.

Як військові відреагували на інформацію про звільнення Голішевського: дивіться відео

“Вважаємо дане ганебне рішення прямим саботажем з боку командування”, – наголосив один із солдатів.

Ще один боєць порівняв звільнення Голішевського із “пострілом собі в ногу”, він додав, що це рішення буде лише росіянам на радість.

На інформацію про можливе звільнення комбрига відреагували не тільки військові. Зокрема, відео від військових вже поширили Ігор Лаченков і Сергій Стерненко. Останній висловив своє невдоволення щодо того, що Голішевського хочуть зняти з посади та відправити в університет.

Бо і справді, нащо нашому війську адекватні та авторитетні серед військових командири? Таких з війська треба витискати. А содолів на підвищення,
– написав Стерненко.

Що відомо про Голішевського

Іван Леонідович Голішевський – 36-річний полковник Збройних сил України, який командує 24-ю механізованою бригадою.

У лютому-березні 2022 року він очолював 15-й окремий гірсько-штурмовий батальйон, який захищав Кремінну та стримував наступ ворога в напрямку Красноріченське – Кремінна на Луганщині. Тоді російські війська зазнали значних втрат у живій силі та техніці на цьому напрямку.

У серпні 2022 року Іван Голішевський отримав звання Героя України.

Про те, що комбрига 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ планують зняти з посади, три дні тому, 12 липня, у Facebook повідомила журналістка Анна Калюжна.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *