Національна гвардія та Червоний Хрест України підписали угоду про співпрацю для підтримки ветеранів

Національна гвардія та Червоний Хрест України підписали угоду про співпрацю для підтримки ветеранів

Національна гвардія України та Червоний Хрест України підписали Меморандум про співпрацю та партнерство з метою надання психосоціальної підтримки, інформування про ризики, пов’язані з вибухонебезпечними предметами, надання реабілітаційної допомоги ветеранам та підтримки сім’ям загиблих або полонених військовослужбовців.

Національна гвардія та Червоний Хрест України підписали Меморандум про співпрацю і партнерство. Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба НГУ, передає УНН.

Деталі

“Український Червоний Хрест відіграє допоміжну роль в реалізації державної гуманітарної політики та у сфері медицини. Фізична та ментальна реабілітація ветеранів, які повертаються з фронту до цивільного життя, є одним з основних напрямків, який ми розвиваємо. Український Червоний Хрест готовий надавати всебічну допомогу задля підтримки ветеранів та їх родин”, – сказав генеральний директор Національного комітету Українського Червоного Хреста Максим Доценко.

Серед основних напрямків співпраці:

  • спільні заходи із психосоціальної підтримки ветеранів НГУ та членів їхніх сімей; 
  • інформаційно-роз’яснювальні заходи про ризики вибухонебезпечних предметів та правила безпечнішої поведінки; 
  • сприяння у проведенні заходів відновлення для психологів НГУ, 
  • навчання спеціалістів з психічного здоров’я, зокрема підготовка та підтримка супервізорів з-поміж психологів Нацгвардії; 
  • соціальний супровід членів сімей військових, які загинули, потрапили в полон або зниклих безвісти й надання таким сім’ям підтримки від Українського Червоного Хреста.

Окрім того, представники ЧХ передали спеціальні інформстенди, які допоможуть фахівцям НГУ у проведенні заходів для попередження ризику від вибухонебезпечних предметів, а також під час навчань правил безпечної поведінки цивільних, у тому числі дітей.

ДТП зі смертю нацгвардійця: судді Тандиру продовжили тримання під вартою до 31 серпня3 липня 2024, 15:02 • 15186 переглядiв

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *