Кейн знову без трофея: Іспанія перемогла Англію у фіналі Євро-2024

СПЕЦПРОЄКТ Матеріали з позначкою “Спецпроєкт”, “Партнерський матеріал” чи “Актуально” розміщені на комерційній основі. Редакція може не поділяти цю позицію. Софія Кулай

Збірні Іспанії та Англії зійшлись у довгоочікуваному фіналі чемпіонату Європи-2024 з футболу. “Фурія Роха” вчетверте стала переможницею Євро в історії футболу.

Обидві збірні пройшли надскладний шлях до омріяного фіналу Євро-2024. Іспанія показувала видовищніший футбол на турнірі, аніж Англія. Але головний тренер “трьох левів” Гарет Саутгейт показав усій Європі, що навіть із бляклим, але тактично грамотним футболом можна досягнути успіхів. 24 Канал розповідає, хто ж став чемпіоном Європи-2024.

Іспанія – Англія 2:1

Голи: Вільямс, 47, Оярсабаль, 86 – Палмер, 73

Обидва головні тренери випустили на фінальний матч усіх найкращих. Найбільші побоювання щодо Морати були марними. Альваро вивів свою команду на футбольне поле “Олімпійського стадіону” у німецькому Берліні.

Тріумф улюбленої команди на Євро-2024 наповнить незабутніми емоціями та надихне на нові звершення. А щоб не пропустити культову спортивну подію і бути в курсі всього, що відбувається – вмикай свій гаджет і насолоджуйся переглядом матчів!
Сила духу є у кожного, у чому твоя?
Nemiroff De Luxe. That’s my spirit.оо

Англія агресивно розпочала поєдинок. Іспанія ж прогнозовано забрала м’яч під свій контроль із перших хвилин. Господарі загнали англійців на власну частину поля.

Стартові 10 хвилин минули без небезпечних моментів. Відчувалось, що на кону доля кубка.

На 12-й хвилині Ле Норман пробив через себе після скидання головою. Райс не дозволив захиснику відзначитись у воротах Пікфорда.

У середині тайму Ямаль наважився на удар, який був заблокований захисником. Через декілька хвилин вже постріл Руїса заблокував футболіст збірної Англії.

Під завісу тайму Мората міг відкривати рахунок у матчі. Альваро відгукнувся на передачу у штрафній Англії, але два захисники не дозволили капітану “Фурії Роха” засмутити Пікфорда.

У компенсований до тайму час Фоден змарнував 100-відсотковий момент. Сімон потягнув удар в один дотик від Філа після подачі зі стандарту.

Перші 45 хвилин минули без голів. Цікаво, що лише один удар був по воротах від обох збірних у першій частині поєдинку.

Ямаль та Вільямс / Фото Getty Images

Другий тайм розпочинався цікавіше. Не встиг коментатор матчу назвати склади команд, як Іспанія таки відкрила рахунок на табло 1:0. Карвахаль розігнав атаку господарів. Ямаль отримав м’яч, віддав у вільну зону на Вільямс, який вразив дальній кут воріт Англії.

Відео голу Вільямса

Вже в наступній атаці “Фурія Роха” могла подвоїти свою перевагу. Однак удару Ольмо після передачі Вільямса забракло влучності.

На 54-й хвилині Мората протиснув м’яч поміж захисником та голкіпером, але м’яч не летів у ворота. Та й оборонець “трьох левів” вибив м’яч про всяк далі із власного штрафного майданчика. Та ж атака Іспанії закінчилась дальнім пострілом Вільямса.

Беллінгем класно одним фінтом поклав двох суперників на газон та із розвороту потужно пробив – м’яч пролетів поруч зі стійкою воріт Сімона.

На 66-й хвилині Пікфорд потягнув удар Ямаля у дальній нижній кут англійських володінь.

Через декілька хвилин вже голкіпер Евертона двічі вступав у гру після подачі із кутового.

Одноклубник Мудрика показав клас

На 73-й хвилині Палмер після скидання Беллінгема класним більярдним ударом з-за еж штрафного вразив володіння Сімона. Рахунок 1:1. Знову зіграла заміна Саутгейта, який випустив Коула лише за дві хвилини перед голом.

Відео голу Палмера

На 81-й хвилині Пікфорд врятував “трьох левів” після удару впритул від Ямаля.

За чотири хвилини до кінця основного часу Оярсабаль вивів Іспанію уперед 2:1. Асистував йому із лівого флангу Кукурелья.

“Пожежа” була наприкінці матчу біля воріт Сімона, який парирував удар Райса.

Фінальний свисток зафіксував перемогу Іспанії над Англією з рахунком 2:1.

Збірна Іспанії – переможець Євро-2024 з футболу!!!

Це четвертий трофей чемпіонату Європи для “Фурії Рохи”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *