У Німеччині пройшла акція на підтримку “Охматдиту”: чому поліція заборонила промови українською

У Німеччині пройшла акція на підтримку “Охматдиту”: чому поліція заборонила промови українською Мар’ян-Сергій ЧупакОсновні тези

  • Окупанти завдали удару по лікарні “Охматдит” в Києві.
  • Українці вийшли на акцію під посольством Росії в Берліні.
  • Поліція закликала їх не виголошувати промов українською.
  • Усе тому, що правоохоронці не змогли знайти перекладача.

Акція у Німеччині після російського удару по “Охматдиту” / Колаж 24 Каналу

Близько 900 українців зібрались у Берліні під російським посольством після ракетного удару по лікарні “Охматдит”. Німецька поліція закликала мітингарів не виголошувати промов українською мовою.

Правоохоронці стверджують, що попередньо погодили з організаторами промови лише німецькою та англійською. Самі ж активісти заявляють, що це неправда.

Деталі української акції в Берліні

Журналісти зазначають, що в Німеччині немає закону, який би вимагав від учасників мітингів виголошувати промови лише певною мовою. Однак поліція може втрутитися у демонстрацію, якщо вважає за потрібне.

Поліцейські зазначають, що їм не вдалось знайти в занадто короткі терміни перекладача, який би прибув з ними на акцію. Тому й вони так переймались виголошуванням промов лише англійською чи німецькою мовою.

Нас просили це зробити (не виголошувати промов українською – 24 Канал), але не було нашої згоди. Мова є частиною нашої ідентичності. Багато хто з нас був приречений на мовчання перед посольством Росії,
– сказала представниця організації Vitsche e.V.

Загалом видання Bild припускає, що у такий спосіб правоохоронці хотіли запобігти поширенню підбурювальних гасел під час мирної демонстрації.

Російський обстріл Києва, внаслідок якого постраждала дитяча лікарня “Охматдит”, відбувся вранці 9 липня. Загинули люди, є постраждалі, яких госпіталізували в тяжкому стані.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *