Україна передасть докази атаки рф по “Охматдиту” до МКС – Костін

Україна передасть докази атаки рф по "Охматдиту" до МКС – Костін

Генеральний прокурор передасть докази масованої атаки росії на українські міста, включно з ударом по дитячій лікарні, до Міжнародного кримінального суду для розслідування як потенційних воєнних злочинів та злочинів проти людяності.

Офіс Генерального прокурора передасть всі наявні матеріали та докази, повʼязані із сьогоднішньою масованою атакою рф до Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду. Про це в ефірі телемарафону заявив Генеральний прокурор Андрій Костін, передає УНН.

Відповідна домовленість щодо передачі цих матеріалів була досягнута з Прокурором МКС Карімом Ханом. Генпрокурор підкреслив, що інформація буде надана стосовно усіх атак на українські міста, які постраждали сьогодні.

“Ми щоденно співпрацюємо з командою МКС, і надамо всі матеріали та докази, які ми збираємо сьогодні в Києві та в інших містах, що постраждали внаслідок атак. Ми будемо співпрацювати по вказаних епізодах, зокрема і щодо атаки на дитячу лікарню “Охматдит”, оскільки ця атака стала найбільш брутальною з точки зору цілеспрямованості саме на дитячий медичний заклад”, – зазначив Костін.

За його словами, Міжнародний кримінальний суд в межах власних розслідувань приділяє велику увагу розслідуванню російських атак на обʼєкти цивільної інфраструктури України.  Цілеспрямованість, регулярність та масштабність цих атак свідчить про сплановану політику терору та геноциду.

“І це в черговий раз підтверджує позицію МКС, який вже видав 4 ордери на арешт найвищого військового керівництва російської федерації за обстріли цивільної та енергетичної інфраструктури, як за воєнні злочини і навіть більше — злочини проти людяності

Вдаючись до продовження цих атак після ордерів МКС, росія не просто намагається вбити якомога більше українців. Це її спроба знищити міжнародний порядок, заснований на законі. Але ми віримо і знаємо, що справедливість обов’язково переможе”, – резюмував Генеральний прокурор.

Масований ракетний удар по Києву: кількість жертв зросла до 27, з них – троє дітей8 липня 2024, 18:33 • 49382 перегляди

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *