Удар в Бєлгороді завдали в районі лікарні, переобладнаної у військовий госпіталь, – ЗМІ

Удар в Бєлгороді завдали в районі лікарні, переобладнаної у військовий госпіталь, – ЗМІ Діана КвасневськаОсновні тези

  • У Бєлгороді дрони могли атакувати район лікарні, яку росіяни переобладнали у військовий госпіталь.
  • У телеграм-каналах заявили, що звідти публікували кадри та зазначали, що лікарня переповнена окупантами.
  • Губернатор повідомив про загиблого та поранених внаслідок атаки, зазначивши, що пошкоджені житлові будинки. Проте російська влада мовчить про військовий госпіталь.

Які наслідки атаки по Бєлгороду / РосЗМІ

Вночі безпілотники атакували Бєлгород. Пропагандисти повідомляли про пошкодження заводу “Енергомаш”.

Вибухи в Росії лунали вночі проти 9 липня. Російські телеграм-канали розповіли, що дрони атакували район лікарні, яку російські окупанти переобладнали у військовий госпіталь.

Що відомо про атаки дронами

Її будівля розташована за адресою Білгородський проспект, 99 к20. На фото, опублікованих губернатором Гладковим, видно, зокрема, будинки на сусідній вулиці – проспекті Богдана Хмельницького, 60а,
– заявили в одному з російських телеграм-каналів.

До речі, там пояснили, що між спорудами 800 метрів відстані. Проте губернатор Бєлгородщини Гладков місце атаки на фотографіях не показав. Він тільки традиційно заявив про нібито “роботу ППО”, яка знову ж таки “збила” декілька повітряних цілей на підльоті до міста.

Губернатор підтвердив, що внаслідок атаки нібито 1 загиблих чоловік та двоє поранених. Також, за його словами, є пошкодження житлових будинків, проте про військовий госпіталь губернатор мовчить.

Натомість в одному з російських телеграм-каналів зазначили, що раніше фотографії з переповненої російськими військовими лікарні опублікував пропагандист Віктор Умеренков. Також у мережі публікували й інші кадри з лікарні.

Росіяни публікували кадри з переповненого госпіталю в Бєлгороді / Фото росЗМІ

У телеграм-каналі відзначили, що вже наголошували на тому, що Росія використовувала територію цивільної лікарні в Бєлгороді для військових потреб.

Фактично мирні жителі та центр міста використовувалися як живий щит. Нагадаємо, що програми евакуації із Бєлгорода не існує,
– відзначило видання.

До речі, вночі проти 9 липня вибухи в росіян лунали під Ростовом, де горіла підстанція, а також у Волгоградській області Росії, Курську та Воронежі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *