Зеленський зустрівся з українською громадою в Польщі: обговорив волонтерські мережі та допомогу ЗСУ

Зеленський зустрівся з українською громадою в Польщі: обговорив волонтерські мережі та допомогу ЗСУ

Президент Зеленський зустрівся з представниками української громади в Польщі, обговоривши угоду про безпеку між Україною та Польщею, яка передбачає перехоплення російських ракет і безпілотників, передачу літаків МіГ-29 та підтримку українців у Польщі.

У понеділок, 8 липня, президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Варшави зустрівся з представниками української громади –  волонтерами, медиками, педагогами, громадськими активістами, членами релігійних організацій.  Про це пише УНН з посиланням на Офіс президента.

Деталі

Глава держави докладно розповів про свій візит в Польщу, зокрема про підписання двосторонньої безпекової угоди. 

Угода між Україною та Польщею правильна, сильна, думаю, що історична. Деякі пункти там нові, таких немає в інших документах. Ще треба розробити механізми, але все одно все це говорить про зближення – ще більше зближення між сусідами

– зазначив він.

Президент подякував представникам української громади в Польщі за всі зусилля, яких вони докладають для допомоги Україні. 

Безпекова угода України та Польщі: передбачає можливість перехоплення російських ракет і дронів та передачі ескадрильї МіГ-298 липня 2024, 12:02 • 32791 перегляд

Дякую всім, хто допомагає Україні, цій єдності між Україною і Польщею, нашим військовим, цивільному населенню, біженцям, від самого початку повномасштабного російського вторгнення. Усе це дуже важливі речі

– додав глава держави.

Своєю чергою представники української громади розповіли Володимирові Зеленському, як саме вони підтримують земляків, зокрема про створення волонтерських мереж та допомогу воїнам і їхнім родинам. 

Зокрема, співзасновниця Фонду Uniters Галина Андрушков зазначила, що вони, зокрема, зібрали групу європейських та українських експертів, інженерів, менеджерів, які проєктують і виготовляють дрони для України. Вона попросила спростити процедуру передачі безпілотників через кордон. 

Президент доручив міністрові оборони опрацювати це питання.

Також заступник міністра вищої освіти Польщі Анджей Шептицький розповів, що після початку повномасштабного російського вторгнення Польща прийняла близько 600 українських вчених та забезпечила їх роботою в університетах.

Разом із польськими колегами вони розробляють наукові проєкти. Він переконаний, що це сприятиме розвитку української науки та відновленню нашої країни.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Польщі Анджеєм Дудою. Йшлося про російські удари, оборонну співпрацю та безпекову угоду.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *