Сил реалізувати глобальне завдання в росіян нема: якою є ситуація на фронті

Сил реалізувати глобальне завдання в росіян нема: якою є ситуація на фронті Анжела ФігінОсновні тези

  • Росіяни змушені звужувати наступальні дії.
  • Ворог може мати тактичні успіхи, але не зможе здійснити стрімкий прорив.
  • Через місяць активних боїв російський наступ поступово почне йти на спад.

Нині ініціатива на фронті на боці ворога. Однак росіяни все ж таки вимушені звужувати наступальні дії, зосереджуючись на Донеччині.

Про це 24 Каналу сказав керівник Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко, зауваживши, що чим далі, тим більші у росіян втрати. До слова, за даними ЗМІ, російські загарбники могли втратити від 462 до 728 тисяч солдатів в Україні.

Яка ситуація на лінії бойового зіткнення

Окупанти вимушені звужувати ділянки до ведення масованих наступальних дій. Адже сил реалізувати глобальне завдання в росіян нема. Водночас російські загарбники створюють картинку на Харківщині та Запоріжжі, аби складалось враження, що ворог може наступати по всій лінії фронту.

Ймовірно, противник обирав напрямки ударів користуючись відсутністю у певних об’ємах насиченості наших ліній оборони,
– припустив Мусієнко.

На Покровському та Краматорському напрямках ворог найбільш активний та ціною високих втрат має певні тактичні успіхи. На думку військового експерта, повзучий наступальний темп не закінчиться для російських військ оперативним проривом чи обвалом фронту. Максимум ворог може досягти певних тактичних успіхів.

Десь просунутися та окупувати незначні наші території росіяни можуть, але про те, щоб здійснити стрімкий прорив, аби захопити, наприклад, Донецьку область у ході цього наступу не йдеться. Адже наші оборонні порядки теж продовжують насичуватися зброєю та людьми,
– мовив Мусієнко.

Зараз треба пройти період приблизно протягом місяця активних боїв. Ворог уже кидає все з останніх сил. Далі російський наступ поступово йтиме на спад.

У матеріалі 24 Каналу читайте детальніше про те, як змінилася лінія фронту за тиждень.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *