Зеленський озвучив очікування від саміту НАТО

Зеленський озвучив очікування від саміту НАТО

Президент Зеленський очікує дуже конкретних кроків від партнерів по НАТО на саміті, включаючи зміцнення української протиповітряної оборони, цивільної інфраструктури та енергетичної мережі.

Президент Володимир Зеленський заявив, що очікує від саміту НАТО дуже конкретних кроків від партнерів. Буде засідання щодо посилення ППО України.  Про це він повідомив  під час пресконференції у Варшаві, передає УНН.

“Від саміту НАТО я чекаю дуже конкретних відповідей та кроків наших партнерів. У нас буде засідання щодо посилення ППО України, нашої цивільної інфраструктури, енергетичної мережі. Я чекаю на конкретні кроки. Ми заздалегідь обговорюємо кількість систем різного характеру ППО, якими можуть партнери, члени НАТО посилити Україну”, – розповів Зеленський.

За його словами, також хотілося б почути від партнерів більшу стійкість та сильну відповідь на удар, який рф вчергове зробила по українському населенню.

“Окрім ППО, мені здається питання яке ми порушили вже не один раз – це можливість використовувати відповідну зброю наших партнерів саме по тих військових базах та майданчиках, якими користується рф, щоб завдавати удари по Україні. Я думаю, що таке рішення дуже б хотілося б отримати від наших партнерів. Або їм хочеться ще раз побачити ще удари. Знаєте, якийсь такий страшний серіал. Ще удари, ще по лікарнях, ще по школах, ще по університетах. Тому я думаю, що краще дати українцям можливість, якщо хтось не може вирішити для себе бути потужним, дати можливість Україні використовувати відповідні можливості”, – заявив Зеленський.

Внаслідок російської атаки на Київ вже відомо про 21 загиблого – ДСНС 8 липня 2024, 13:38 • 22521 перегляд

Доповнення  

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що очікує на саміті НАТО прийняття сильного пакета для України та нових оголошень щодо протиповітряної оборони. 

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *