Вже два удари по аеродрому: як можна захистити Миргород від балістики

Вже два удари по аеродрому: як можна захистити Миргород від балістики Віра КоновалОсновні тези

  • Російські військові використовують розвідувальні безпілотники для наведення балістичних ракет. Зокрема, так двічі вдарили по аеродрому у Миргороді.
  • Військовий оглядач Олександр Коваленко пояснив, що захищати Полтавську область необхідно не комплексами С-300, а іншими комплексами малого та середнього радіуса дії.
  • Розвідувальні БпЛА можна перехоплювати літаками Як-52.

Російські військові активно використовують розвідувальні безпілотники для наведення балістичних ракет на Полтавщині. Так росіянам вдалося уразити аеродром у Миргороді.

Ворожі дрони на Полтавщині вже стали буденністю. Часто їхня робота справді є ефективною. Військово-політичний оглядач групи “на Інформаційний спротив” Олександр Коваленко в етері 24 Каналу пояснив, як можна запобігти подібним атакам ворога.

Як ефективно протидіяти балістиці росіян

У понеділок, 1 липня, російські окупанти атакували аеродром у Миргороді. Вже 5 липня окупанти повторно атакували аеродром, уразивши зенітно-ракетний дивізіон С-300.

С-300ПС – це комплекс, який не перехоплює ракети “Іскандер-М”, його не використовують для перехоплення розвідувальних БпЛА типу “Орлан-10” чи ZALA, які й переважно наводять балістичні ракети на ті чи інші об’єкти. Думаєте, С-300 перехопить балістику? Ні. Думаєте, С-300 побачить “Орлан-10”? Ні. Це “Орлан-10” побачив С-300,
– наголосив Олександр Коваленко.

По Миргороду вже неодноразово прилітає балістика, на Полтавщині загалом постійно фіксують розвідувальні дрони росіян. Для розв’язання цієї проблеми є відповідні інструментарії.

“Це комплекси малого та середнього радіуса дії, альтернативні можливості. Наприклад, в Одесі літаки Як-52 перехоплюють “Орланів”. Неодноразово ми бачили ефективність цих дій”, – підкреслив військовий оглядач.

Крім вищезазначених засобів, варто також використовувати засоби радіоелектронної боротьби. Вони відповідно можуть впливати на ворожі розвідувальні безпілотники. Варто відзначити, що за ворожими БпЛА можуть полювати й українські FPV. Хоч поки це радше поодинокі випадки, однак і вони приносять результати.

Удар по Миргороду: реакція України

  • Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив, що “знищені ворожою пропагандою українські літаки продовжують успішно виконувати бойові завдання”. Зокрема, 1 липня вони завдали нищівного удару по складу боєприпасів у Криму
  • Окупанти повідомили, що нібито 5 українських літаків Су-27 на аеродромі вдалося знищити, ще два – серйозно пошкодити. Колишній речник Повітряних сил Юрій Ігнат прокоментував заяви ворога, відзначивши, що росіяни, як завжди, перебільшують свої “досягнення”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *