Що буде, якщо не сплатити штраф від ТЦК: пояснення Мін’юсту

Що буде, якщо не сплатити штраф від ТЦК: пояснення Мін’юсту Вікторія КульженкоОсновні тези

  • Україна вводить штрафи за неоновлення даних у ТЦК через новий закон про мобілізацію.
  • Невиплата штрафу може призвести до відкриття виконавчого провадження та арешту майна.
  • Доступ до інформації про виконавчі провадження забезпечується через Автоматизовану систему виконавчого провадження.

Мобілізація в Україні / Shutterstock

В Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан. У Мін’юсті пояснили, що буде, якщо не сплатити штраф від ТЦК.

Відповідно до нового закону про мобілізацію, передбачені штрафи за те, що особа не оновила дані протягом конкретного періоду. Зокрема, потрібно оновити інформацію про себе у ТЦК до 16 липня.

Що буде, якщо не сплатити штраф

Якщо військовозобов’язаний отримав штраф від ТЦК і не сплатив його, то стосовно такої особи може бути відкрито виконавче провадження.Відповідну інформацію про себе можна знайти в Автоматизованій системі виконавчого провадження.

Крім цього, ігнорування штрафу від ТЦК це може загрожувати арештом коштів на рахунках боржника, подальшим списанням коштів з цих рахунків, а також арештом майна з метою його подальшої реалізації.

Дізнатись, чи відкриті відносно особи виконавчі провадження безпосередньо через АСВП, не відвідуючи при цьому відповідний орган державної виконавчої служби.

Зокрема, аби дізнатись про хід виконавчого провадження, варто скористатись Автоматизованою системою виконавчого провадження. Шукати потрібно за своїм прізвищем та ім’ям. Саме в АСВП реєструють виконавчі документи, документи виконавчого провадження та фіксують всі виконавчі дії.

Вільний та безоплатний доступ до інформації автоматизованої системи виконавчого провадження забезпечує Міністерство юстиції України.

Пошук інформації через сайт здійснюється за такими параметрами:

  • прізвище, ім’я, по батькові;
  • число, місяць, рік народження боржника – фізичної особи та прізвище, ім’я, по батькові (за його наявності) стягувача-фізичної особи;
  • найменування, ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань для юридичної особи-боржника та стягувача;
  • номер виконавчого провадження.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *