Україна отримає від Латвії ще понад 2,5 тисячі БПЛА на 4 млн євро

Україна отримає від Латвії ще понад 2,5 тисячі БПЛА на 4 млн євро

У липні Латвія передасть Україні понад 2500 бойових безпілотників вартістю 4 мільйони євро в рамках Коаліції безпілотних літальних апаратів.

Латвія у липні передасть Україні чергову партії військової допомоги – понад 2500 дронів на суму 4 млн євро. Першу партію з 300 безпілотників доставлять найближчими днями. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу міністерства оборони Латвії.

Міністерство оборони повідомляє, що в липні в рамках Коаліції безпілотників Збройним силам України поетапно буде поставлено черговий пакет безпілотників. В Україну буде поставлено понад 2500 бойових безпілотників різних типів і характеристик на суму 4 мільйони євро

– йдеться у повідомленні.

Як зазначається, першу партію з 300 безпілотників буде доставлено найближчими днями.

Будуть відправлені безпілотники, вироблені сімома латвійськими компаніями.

Доповнення

Цього року Латвія виділила 20 мільйонів євро на Коаліцію дронів, з яких понад 10 мільйонів євро призначені для придбання БПЛА у латвійської оборонної промисловості. У квітні та травні цього року Латвія відправила в Україну 135 бойових дронів і засоби радіоелектронної боротьби різної потужності на суму близько 1 мільйона євро. До кінця року міністерство оборони продовжить закуповувати бойові дрони латвійського виробництва, насамперед FPV-безпілотники.

Довідково

Наразі до Міжнародної коаліції безпілотників входять 14 країн – Латвія, Україна, Велика Британія, Австралія, Німеччина, Данія, Італія, Канада, Литва, Нідерланди, Польща, Велика Британія, Франція, Швеція та Естонія. Загалом країни-учасниці коаліції дронів наразі виділили понад півмільярда євро на постачання безпілотників в Україну. Держави-члени також працюють над створенням спільного фонду, який дасть змогу швидше й ефективніше освоювати кошти на виробництво безпілотників у країнах коаліції.

У Чехії запустили виробництво дронів для України: більшість працівників – українці3 липня 2024, 09:39 • 18642 перегляди

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *