Сторони конфлікту у Лівії планують підписати угоду про перемир’я у Москві – новини світу

До Росії прилетіли генерал Хафтар та очільник міжнародно визнаного уряду Сарадж.

У Москві у понеділок очікується підписання угоди про перемир’я між лівійським генералом Халіфом Хафтаром та очільником міжнародного визнаного Уряду національної згоди Фаїзем Сараджем.

Про це заявив голова Вищої державної ради Лівії Халед аль-Мішра, передає ТАСС.

“Підписання завтра [у понеділок] цієї угоди стане початком розвалу армійського проєкту, вона покликана покласти край усім спробам нав'язати нам військове правління і відкриє шлях до запуску політичного процесу”, – зазначив він.

Аль-Мішра також повідомив про свою майбутню поїздку до РФ, в якій він буде супроводжувати Сараджа. Російські ЗМІ увечері 12 січня також активно повідомляли, що генерал Хафтар уже приїхав до Москви.

Нагадаємо, у Лівії визнаний ООН уряд і угруповання “Лівійська національна армія” на чолі з Халіфом Хафтаром звинуватили один одного у порушенні перемир’я, що було запропоновано Туреччиною та Росією через бої на околицях столиці Тріполі. Туреччина і Росія після домовленостей оголосили, що сторони конфлікту в Лівії дійшли згоди щодо припинення вогню. Це відбулось на тлі наступу сил Хафтара на Сірт і кампанії зі взяття Тріполі, що триває вже 9 місяців.

Туреччина, яка нещодавно розмістила сили у Лівії для підтримки уряду, заявила, що зауважила, що всі сторони намагаються дотримуватися режиму припинення вогню і ситуація спокійна за винятком “одного чи двох окремих інцидентів”.

Відео

Туреччина відправить свої війська до Лівії, аби підтримати адміністрацію Триполі

Анкара вирішила втрутитися у війну на півночі Африки й силою підтримати адміністрацію Тріполі. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Ердоган. Каже, лівійська влада сама попросила направити турецькі війська, аби ті допомогли побороти сили бунтівного генерала Халіфа Хафтара.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *