У Гонконгу сотні тисяч людей вийшли протестувати проти посилення впливу Китаю – новини світу

Кількість демонстрантів вимірювалася сотнями тисяч.

Масові антиурядові протести поновилися в Гонконзі. У неділю, 8 грудня, там на вулиці вийшли сотні тисяч людей, повідомляє dw.com.

Didn’t have much chance to be on the streets of Hong Kong today but here are a few pics from a quick foray as the crowds passed the @AFP office in Wanchai pic.twitter.com/SbcQJlSdys

— Jerome Taylor (@JeromeTaylor) December 8, 2019

Акцію вже встигли назвати наймасовішою за останні кілька місяців – за різними оцінками, в ній узяли участь від 200 до 800 тисяч осіб. Демонстранти зібралися в парку Вікторії в центрі, звідки вирушили ходою у діловий район міста. Заявлений мирний мітинг не переріс у сутички з поліцією. Організатором став правозахисний рух Civil Human Rights Front, що об’єднує різні гонконгські організації.

Читайте також:

У Києві відбулася акція на підтримку протестувальників у Гонконзі

Масові протести в Гонконзі почалися в червні 2019 року через плани влади дозволити екстрадицію затриманих поліцією осіб у Китай. Пізніше відповідний дозвіл був скасований, але мітинги продовжилися – демонстранти незадоволені посиленням впливу Пекіна в їхньому місті, який зберіг значні свободи за умовами його повернення Китаю британськими колоніальними структурами. Активісти вимагають вільних виборів, незалежного розслідування випадків поліцейської жорстокості, звільнення затриманих на попередніх акціях активістів і відставки глави адміністрації Гонконгу Керрі Лам, яку звинувачують у надмірній близькості до влади КНР. Наприкінці листопада відбулися місцеві вибори, де опозиція перемогла з великим відривом.

Відео

Понад тисячу людей арештувала поліція Гонконгу під час сутичок в Політехнічному університеті

Правоохоронці зайшли до закладу, який покинули мітингувальники. Ті, каже поліція, лишили по собі майже чотири тисячі бензинових бомб, а ще пляшки з хімікатами та зброю. Запекле протистояння в Політесі спалахнуло два тижні тому. Тоді демонстранти забарикадувалися в університеті, а поліція взяла заклад в облогу.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *