Сотні тисяч жителів Франції вийшли на протести проти запланованої пенсійної реформи

У столиці та інших містах сталися інциденти.

Сотні тисяч жителів Франції у четвер, 9 січня, вийшли на вулиці в усій країні, протестуючи проти запланованої президентом Еммануелем Макроном пенсійної реформи.

У Парижі та інших містах сталася низка інцидентів – демонстранти розбивали вітрини, скло на автобусних зупинках, а деякі – кидали бруківку в поліцейських, які намагалася розігнати натовп сльозогінним газом, повідомляє агенція AFP. Крім того, у Парижі спостерігалися значні проблеми в роботі громадського транспорту та багатокілометрові затори.

За даними поліції, щонайменше 24 людини були затримані у французькій столиці, де до протестів цього дня долучилися 56 тисяч людей.

Загалом же у Франції на протест вийшли близько 452 тисяч людей, зазначили в Міністерстві внутрішніх справ країни. До протестів долучилися, зокрема, вчителі, працівники державного сектору, працівники поїздів та метро.

Нагадаємо, загальнонаціональний страйк проти запланованої урядом пенсійної реформи почався у Франції 5 грудня. В той день на вулиці країни із протестом вийшли близько 806 тисяч людей. Масові протести відбулися в країні навіть перед Різдвом, коли Францію відвідує значна кількість туристів.

Пенсійна реформа передбачає запровадження єдиної пенсійної системи замість нинішньої системи з численними спеціальними правилами та підходами щодо пенсійних нарахувань окремих груп працівників. Уряд хоче зберегти пенсійний вік на рівні 62 років. Але будуть і винятки: працівники пожежної охорони, військовослужбовці та поліцейські зможуть раніше виходити на пенсію.

Відео

29 день, попри Різдво та Новий рік, тисячі французів мітингують проти пенсійної реформи

Цей день теж позначився сутичками з поліцією. Мітингарі намагалися блокувати автобусне депо, перед виїздом розвели багаття. Поліція застосувала сльозогінний газ, є заарештовані. Протести посилилися після новорічного звернення Еммануеля Макрона, в якому він заявив, що від пенсійної реформи уряд не відмовиться.  

 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *