ЗСУ знищили 5 російських човнів та “жирну” здобич, – Плетенчук

ЗСУ знищили 5 російських човнів та “жирну” здобич, – Плетенчук Вікторія ГрабовськаОсновні тези

  • ЗСУ знищили 5 російських човнів та “жирну” здобич на Таврійському напрямку.
  • Речник ЗСУ вказав, що росіяни використовують човни для переміщення між позиціями та перекидання військових.
  • Ворог застосовує човни, які відібрав у місцевих жителів на Лівому березі.

На Таврійському напрямку 23 червня українські сили потопили щонайменше 5 російських човнів. Також була знищена ще одна “жирна” здобич ворога.

Про це 24 Каналу розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, зазначивши, що росіяни зазвичай використовують ці човни для спроб перекидати живу силу на острови. Проте він не підтвердив, що так відбувалось цього разу.

Човнів досить багато

Водночас за допомогою цих човнів росіяни здійснюють переміщення між позиціями, ротацію, перекидають БК, евакуюють своїх 200-х і 300-х.

Лівий берег, де перебуває ворог, має велику кількість малих островів. Тому для окупантів ці човни – засіб пересування. В інший спосіб там неможливо перебувати,
– пояснив Дмитро Плетенчук.

Відповідно військова логістика ворога на цьому напрямку здебільше складається з тих човнів, які вони відібрали у місцевих жителів на Лівому березі. На Херсонщині дуже багато рибалок, які мають човни.

“Так само це стандартні плавзасоби морської піхоти Росії. Окупанти раніше перекидали на лафетах з окупованого Криму якісь човники для забезпечення своєї діяльності. Там їх досить багато і тому важливо їх знищувати, адже вони завжди з особовим складом”, – пояснив речник Військово-морських сил ЗСУ.

Зверніть увагу! Дмитро Плетенчук повідомив, що українські захисники на Південному напрямку, крім того, що відмінусовали 5 човнів росіян, також ліквідували “жирну” здобич – 2 БМ-21 “Град”. Він уточнив, що ці РСЗВ дуже “важко вполювати”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *