Новини – Авіакатастрофа МАУ в Ірані: Путін вперше від початку окупації Донбасу і Криму висловив співчуття президенту України

Президент РФ надіслав Зеленському телеграму зі співчуттями.

Російський президент Володимир Путін висловив співчуття президенту України Володимиру Зеленському у зв’язку з авіакатастрофою літака МАУ в Ірані, в якій загинули 176 осіб, 11 з них – українці.

Про це повідомили у пресслужбі Кремля.

Більше про: Авіакатастрофа рейсу PS752 під Тегераном

  • Іран не передасть компанії Boeing чорні скриньки з українського літака, який розбився під Тегераном
  • Двоє людей не сіли на рейс МАУ, який розбився біля Тегерана
  • Під Тегераном знайшли обидві чорні скриньки пасажирського літака МАУ

“Володимир Путін направив президенту України Володимиру Зеленському телеграму, в якій висловив щирі співчуття у зв'язку з трагічними наслідками аварії українського пасажирського літака під Тегераном”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, глава РФ передав слова співчуття і підтримки рідним і близьким загиблих.

Вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс “Тегеран-Київ”.

На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Усі 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України. РНБО опублікував список загиблих.

Відео

У РНБО створили оперативний штаб з розслідування трощі, а президент перервав поїздку до Оману  

У Раді нацбезпеки та оборони створили оперативний штаб з розслідування катастрофи під Тегераном. Його очолив секретар Радбезу Олексій Данилов. Два спецборти – міністерства оборони та МЗС України готові до вильоту в Іран і чекають погодження від тамтешньої влади.Зеленський перервав свою поїздку до Оману і повертається до Києва.  

За даними МЗС України, до падіння літака призвели технічні проблеми з двигуном. Версія теракту наразі не розглядається. Літак впав майже одразу після зльоту з аеропорту імені Імама Хомейні. 

Президент України Володимир Зеленський дав доручення генеральному прокурору відкрити кримінальне провадження щодо катастрофи літака МАУ в Тегерані.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *