Постачання зброї до України: у Південній Кореї зробили важливу заяву 

Південна Корея. / Фото: Getty Images

Сеул перегляне свою політику обмеження підтримки України.

Після того, як Кім Чен Ин і диктатор РФ Володимир Путін підписали угоду про “всеосяжне стратегічне партнерство”, Південна Корея перегляне питання постачання зброї до України.

Про це повідомляє Yonhap із посиланням на представника адміністрації президента Юн Сок Йоля.

Зазначається, що адміністрація президента Південної Кореї засудила угоду, підписану між Росією та КНДР. В офіційній заяві Сеул заявив, що договір порушує санкції Організації Об'єднаних Націй.

“Уряд чітко наголошує, що будь-яка співпраця, яка прямо чи опосередковано допомагає Північній Кореї збільшити свою військову міць, є порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН і підлягає моніторингу та санкціям з боку міжнародної спільноти”, – йдеться у заяві канцелярії президента.

Радник з національної безпеки Південної Кореї Чанг Хо Джин також висловив жаль з приводу “всеосяжного стратегічного договору” між Росією та КНДР та заявив, що його країна запровадить додаткові санкції проти чотирьох кораблів, п’яти організацій і восьми осіб, причетних до транспортування зброї та нафти між Москвою і Пхеньяном.

Зі свого боку, видання Associated Press пише, що Сеул перегляне свою політику обмеження підтримки України лише нелетальною допомогою, щоб допомогти країні протистояти російському вторгненню. Чиновник заявив, що не розкриватиме деталей щодо типів зброї, яка може бути надана.

Зауважимо, що Південна Корея надсилала нашій країні гуманітарну допомогу. До надання зброї не доходило, бо Сеул має давню політику непостачання зброї країнам, які активно залучені до конфлікту.

Нагадаємо, Володимир Путін перебував з візитом у Північній Кореї. “Фюрер” Кремля і Кім Чен Ин підписали “миролюбний та оборонний” договір. Зокрема, після підписання північнокорейський диктатор заявив, мовляв, “Росія для КНДР – найчесніший друг і соратник, а Путін – найдорожчий друг корейського народу”.

Читайте також:

  • Візит Путіна до Кім Чен Ина: в ISW назвали справжню мету зустрічі двох диктаторів
  • Кім Чен Ин заявив, що підтримує російську війну в Україні
  • Путін приїхав до Кім Чен Ина вперше за 24 роки: ISW про мету візиту “фюрера”

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *