КНДР пообіцяла повну підтримку Росії у війні проти України, – ЗМІ

КНДР пообіцяла повну підтримку Росії у війні проти України, – ЗМІ Анжеліка БайбакОсновні тези

  • Північна Корея пообіцяла повну підтримку Росії у війні проти України та заявила про посилення співпраці.
  • Кім Чен Ин обіцяв підтримку Путіну у “спецоперації” в Україні, висловивши солідарність з Росією. Президент Росії висловив подяку Кіму за підтримку.

Кім Чен Ин пообіцяв Путіну повну підтримку у війні / Колаж 24 Каналу

Північна Корея пообіцяла Владіміру Путіну повну підтримку у його війні проти України. Ба більше, КНДР також планує посилити співпрацю з Москвою.

Про це пишуть низка ЗМІ, зокрема – й пропагандистські російські ресурси. Черговим доказом посилення співпраці стало підписання нового договору між країнами.

Кім Чен Ин пообіцяв повну підтримку Путіну

У Пхеньяні 19 червня триває зустріч російського президента Владіміра Путіна з лідером КНДР Кім Чен Ином. Так, останній пообіцяв повну підтримку Кремля у проведення так званої “спецоперації” в Україні.

Уряд Корейської Народно-Демократичної Республіки… висловлює свою повну підтримку та солідарність із російським урядом, армією та народом у проведенні “спеціальної військової операції” в Україні з метою захисту суверенітету, інтересів безпеки та територіальної цілісності,
– цитують лідера КНДР у ЗМІ.

Кім Чен Ин також заявив, що відносини між Росією та Північною Кореєю “вступають у новий період процвітання”. Також він високо оцінив роль Москви у “глобальному стратегічному балансі”. Кім Чен Ин пообіцяв зміцнювати стратегічне співробітництво між країнами.

Путін у відповідь на такі заяви подякував Кіму за підтримку, а новий договір про співпрацю назвав “фундаментальним документом”. Позицію КНДР щодо України російський президент також назвав підтвердженням суверенного курсу Пхеньяну.

Довідково. 19 червня Росія та КНДР також підписали договір про “всеосяжне стратегічне партнерство”. Наразі деталі цього документа невідомі, однак, найімовірніше, в рамках цього “партнерства” Північна Корея буде поставляти до Росії озброєння.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *