Напад на Садикова в Києві: президент Казахстану відреагував

Касим-Жомарт Токаєв. / Фото: Associated Press

Астана готова долучитися до розслідування.

Офіційні органи Казахстану готові долучитися до розслідування щодо нападу на журналіста Айдоса Садикова, який стався 18 червня у Києві.

Про це заявив президент республіки Касим-Жомарт Токаєв, пише Aqorda.

Він наголосив, що в Казахстані взято курс на зміцнення верховенства закону, а тому “всі розбіжності слід вирішувати виключно в правовому полі, на основі чинного законодавства, відповідно до основних міжнародних норм”.

“Саме з цього погляду необхідно розглядати злочин, що стався 18 червня в Києві щодо громадянина Казахстану Айдоса Садикова. Мною доручено по лінії дипломатичного відомства і правоохоронних органів направити офіційні запити щодо цього серйозного інциденту”, — наголосив він.

Напад на журналіста з Казахстану

Вчора у Києві скоєно замах на казахського журналіста-опозиціонера Айдоса Садикова. Правоохоронці з’ясували, що до припаркованого на вулиці Віктора Ярмоли автомобіля, у якому перебував чоловік із дружиною, підійшов невідомий та вистрілив у чоловіка, після чого втік. Жінка поранень не зазнала.

Розпочато досудове розслідування за фактом замаху на умисне вбивство журналіста, громадянина Казахстану. Замах стався у Шевченківському районі столиці неподалік будинку, де мешкає подружжя.

Садикова прооперували, він у реанімації в тяжкому стані. Повідомлялося, що кілер цілив у голову, використовуючи глушник.

Читайте також: 

  • У Києві стріляли у відомого журналіста-опозиціонера з Казахстану: що відомо на цей момент (відео)
  • Кім Чен Ин заявив, що підтримує російську війну в Україні
  • У США назвали країну, яка підтримує воєнну машину Росії

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *