Зеленський розповів про найбільшу стратегічну перевагу Росії

Зеленський розповів про найбільшу стратегічну перевагу Росії Василь РозтрьопаОсновні тези

  • Україна виграла битву на Чорному морі проти Росії та довела здатність знищувати російські кораблі та дрони.
  • Зеленський наголосив на потребі позбавити Росію переваг у війні.
  • Російська стратегічна перевага над Україною – перевага в небі, ракетний і бомбовий терор, що призводить до руйнування міст та сіл.
  • Зеленський стверджує, що лише коли позбавити Росію можливості завдавати ударів, Путін буде шукати мир.

Зеленський назвав головну стратегічну перевагу Росії / Колаж 24 Каналу (ілюстративне фото)

00:0001:00

1x

1x

Аудіо синтезовано з використанням AI.Більше Аудіоновин

У Берліні стартувала Конференція з відновлення України – Ukraine Recovery Conference, у якій взяв участь Володимир Зеленський. Крім нагальних питань, що стосуються відбудови, він розповів, які нині стратегічні переваги у війні має Росія.

Зеленський виступив на Конференції з відновлення України. За його словами, Україна виграла у Росії битву на Чорному морі та довела, що сучасні системи здатні знищувати будь-які російські кораблі та дрони.

Задача України – позбавити Росію переваг

Головне у всіх українських успіхах, на думку президента – це уміння позбавляти ворогів тієї чи іншої переваги.

Станом на тепер, найбільша російська стратегічна перевага над Україною – це перевага в небі. Це ракетний і бомбовий терор, який допомагає російським військам просуватися на землі, а російській ненависті руйнувати життя українців у наших містах і селах,
– наголошує Володимир Зеленський.

Президент додав, що лише керованих авіабомб щоденно на голови українців падає до сотні. У неділю було 80 КАБів, у понеділок 95 КАБів. Це, на його думку, шалений та руйнівний тиск. Також треба додати ракети та ударні дрони.

За словами Зеленського, поки ми не позбавимо Росію завдавати таких ударів, у Путіна не буде справжнього інтересу шукати чесний мир. У нього і далі буде ілюзія, що Україну можна стерти, розбивши бомбами та ракетами все, що дає життю основу і захист. ППО, на думку українського президента, – це відповідь на російські дії.

Що відомо про Конференцію з відновлення України

  • Володимир Зеленський пізно ввечері 10 червня прибув до Німеччини. Метою його візиту є участь у Конференції з відновлення України та переговори з німецькими лідерами.
  • Конференція розпочала свою роботу 11 червня. Окрім участі у конференції, Зеленський планує зустрічі з керівництвом Німеччини та звернення до німецького народу.
  • В ході конференції канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв найближчим часом надати Україні системи ППО та боєприпаси. За його словами, найближчими “тижнями та днями” почнеться постачання в Україну нових засобів ППО. Серед іншого, буде й одна система ЗРК Patriot.
  • У своєму виступі на конференції Зеленський зауважив, що Путін намагається ударами по Україні “відточити практики знищення енергооб’єктів”. Йдеться не лише про звичайні теплові електростанції та дамби, але й про такі елементи енергосистеми, як газові сховища та інтерконектори, які з’єднують енергосистеми України та Європи.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *