Досконалі страви для смачного літа: унікальна добірка рецептів з курячими гомілками

СПЕЦПРОЄКТ Матеріали з позначкою “Спецпроєкт”, “Партнерський матеріал” чи “Актуально” розміщені на комерційній основі. Редакція може не поділяти цю позицію.

Готувати курячі гомілки швидко та просто / Shutterstock

Безсумнівно, курячі гомілки – один із найулюбленіших продуктів українців. Особливо приємно готувати їх влітку, адже ніжне та соковите м’ясо так добре поєднується з овочами і пряними травами.

Завдяки смаку та зручності приготування курячі гомілки часто опиняються на столі любителів смачно поїсти, інформує 24 Канал. У них ідеально поєднуються ніжне м’ясо та хрустка скоринка.

Курячі гомілки готуються швидко і без зайвого клопоту. Окрім того, їх легко поділити між всіма членами сім’ї, адже вони – порційні.

Якість інгредієнтів – запорука смачної страви

Щоб кулінарні експерименти вдалися, варто купувати тільки якісну курятину. Радимо звернути особливу увагу на продукцію ТМ “Наша Ряба”.

“Наша Ряба” – це надійний виробник курятини, якому довіряють українці вже понад 20 років. Впізнаваність бренду вражає – про “Нашу Рябу” знають 96% українців, а кожен другий у нашій країні купує її продукцію.

Така популярність цілком виправдана, адже “Наша Ряба” постачає лише свіжу та якісну курятину, що відповідає міжнародним стандартам якості. Окрім цього, продукція бренду завжди поруч – її можна знайти як і в супермаркетах, так і в близько 1500 власних та партнерських магазинах.

Мільйони українців вже переконалися, що створювати кулінарні шедеври з курячими гомілками від ТМ “Наша Ряба” – надзвичайно просто. Все, що треба зробити – обрати рецепт, відкрити паковання і насолодитися приготуванням смачних страв. А які топ-3 страви з курячими гомілками обов’язково треба приготувати влітку – розповідаємо далі.

Курячі гомілки зі спаржею

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 4

Курячі гомілки ідеально поєднуються зі спаржею / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– велике паковання курячих гомілок ТМ “Наша Ряба” (~1 кілограма);
– 450 грамів спаржі;
– 100 грамів сметани 15%;
– 30 мілілітрів олії;
– 3 зубчики часнику;
– 1 лимон;
– зелена цибуля до смаку;
– суміш спецій, сіль, перець до смаку.

Приготування:

  • Курячі гомілки натріть сіллю і спеціями.
  • Почистьте часник, подрібніть та змішайте зі сметаною. Натріть отриманим соусом гомілки та залиште маринуватися на 30 хвилин.
  • Тим часом розігрійте духовку до 180 градусів. Гомілки викладіть у деко, змащене олією, і поставте запікатися на 45 хвилин.
  • Спаржу помийте та витріть насухо паперовим рушником. Відламайте жорсткі кінці.
  • За 20 хвилин до готовності гомілок викладіть до неї спаржу. Посоліть, збризніть олією та розкладіть зверху порізаний півкільцями лимон.
  • Подавайте гомілки разом зі спаржею та подрібненою зеленою цибулею.
  • Курячі гомілки з черешнею та чебрецем

    • Час: 1 година 20 хвилин
    • Порцій: 4

    Черешні підкреслять смак курятини / Фото Shutterstock

    Інгредієнти:
    – велике паковання курячих гомілок ТМ “Наша Ряба” (~1 кілограма);
    – 200 грамів черешень;
    – 5 – 6 гілочок чебрецю;
    – 2 столові ложки оливкової олії;
    – 1 столова ложка лимонного соку;
    – сіль та перець до смаку.

    Приготування:

  • Гомілки посоліть, поперчіть і збризніть лимонним соком. Додайте оливкову олію та перемішайте.
  • Чебрець помніть та порвіть пальцями. Так його смак краще розкриється. Додайте чебрець до курячих гомілок.
  • Черешні помийте, видаліть кісточки та відправте плоди у миску з гомілками. Усе ретельно перемішайте. Залиште страву маринуватись у холодильнику хоча б на 30 хвилин.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть курячі гомілки разом із маринадом у форму для запікання. Поставте запікатися на 35 – 40 хвилин.
  • Курячі гомілки в томатному соусі з базиліком

    • Час: 1 година 20 хвилин
    • Порцій: 4

    Ця страва може стати вашою улюбленою / Фото Shutterstock

    Інгредієнти:
    – велике паковання курячих гомілок ТМ “Наша Ряба” (~1 кілограма);
    – 100 грамів томатного соусу;
    – 50 мілілітрів соєвого соусу;
    – 10 грамів універсальної суміші спецій;
    – 5 грамів сушеного часнику;
    – 5 грамів сушеного базиліку чи кілька гілочок свіжого.

    Приготування:

  • Змішайте томатний і соєвий соуси, часник, базилік та спеції.
  • В отриманому маринаді замочіть курячі гомілки щонайменше на 30 хвилин.
  • Замариновані гомілки перекладіть у рукав для запікання, кінці зав’яжіть.
  • Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці орієнтовно 40 хвилин. Якщо хочете отримати хрустку скоринку, за 10 хвилин до кінця приготування обережно розкрийте зверху рукав для запікання.
  • Смачного!

    Источник: www.24tv.ua

    No votes yet.
    Please wait...
    Поділіться своєю любов'ю

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *