Пошкоджений нафтовий термінал: журналісти показали супутникові знімки порту “Кавказ” у Криму

Основні тези

  • Уражена 31 травня нафтобаза біля порту “Кавказ” була під прицілом українських військ.
  • На супутникових знімках видно ушкодження нафтового термінала після удару.
  • Порт “Кавказ” відіграє важливу роль у постачанні палива на окуповані території України.
  • Удари по об’єктах біля Керчі можуть ускладнити логістику російської армії в Криму та на південних фронтах.

Наслідки ураження терміналу порту “Кавказ” в районі Керчі / Колаж 24 Каналу

Росіян усе частіше спіткають негаразди в окупованому Криму. Зокрема, 31 травня вибухи лунали в районі нафтобази порту “Кавказ” – працювали Сили оборони України.

Згодом журналісти опублікували супутникові знімки, на яких видно наслідки ранкового ураження відповідного об’єкта біля Керчі. З кадрів зрозуміло, що повітряна ціль не промахнулась.

Порт “Кавказ” був під прицілом

Аналітики за допомогою сервісу Planet Labs подивилися, який вигляд мала нафтова база 30 травня, а також наступного дня після удару та пожежі. Власне, ушкоджень зазнала частина нафтового термінала, розташована на території порту “Кавказ”.

Також на фото від 31 травня можна помітити, що з акваторії порту в районі Керчі окупанти прибрали великі судна. Вочевидь, загарбники побоюються, що ці човни може спіткати така ж доля, як крейсера “Москва”, кораблів “Цезар Куніков”, “Сергій Котов” та інших потоплених суден.

Порт “Кавказ” біля Керчі до та після удару (30 і 31 травня) / Знімки проєкту “Схеми”

За вантажообігом порт “Кавказ” є п’ятим у Росії та другим у Чорноморсько-Азовському басейні після порту в місті Новоросійську. Розслідувачі стверджують, що уражена нафтобаза відіграє важливу роль у постачанні Росією палива на окуповані території України.

Йдеться не лише про Крим, а й окремі райони Херсонської, Запорізької та Донецької областей, що взяв під свій контроль ворог. Успішні удари по об’єктах у цьому районі можуть ускладнити логістику російської армії в Криму та на південних фронтах.

Розташування нафтової бази “Кавказ”: дивіться на карті Google maps

Зверніть увагу! Нафтовий термінал у порті “Кавказ” розташований на Таманському півострові, який входить до складу Керченської поромної переправи.

  • Генштаб Збройних Сил України підтвердив ураження по нафтовому терміналу в районі порту “Кавказ”. Українські захисники використали ракети вітчизняного виробництва з берегового ракетного комплексу “Нептун”.
  • Міноборони Росії поспішило заявити, що протягом ночі 31 травня нібито запобігло спробам атак протикорабельними ракетами “Нептун” та безпілотниками літакового типу по об’єктах на території Кримського півострова.
  • Партизани руху “Атеш” акцентують, що їхні агенти неодноразово проводили розвідку та ділилися інформацією із Силами оборони України щодо ураженого термінала біля Керчі. Вони додають, що відіграли не останню роль в цій операції.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *