Сили оборони спільно з СБУ провели кількаденну операцію зі знищення логістики ворога

Основні тези

  • Сили оборони та СБУ провели операцію зі знищення логістики російських військ в Криму. Удари були спрямовані на підстанції, електромережі, запаси нафтопродуктів та переправи.
  • Джерела в СБУ детально розповіли, які об’єкти були уражені 30 – 31 травня.

В СБУ розповіли деталі операцій / Колаж 24 Каналу

00:00

1x

1x

Аудіо синтезовано з використанням AI.

Сили оборони спільно з СБУ провели кількаденну операцію зі знищення логістики, яка забезпечує життєдіяльність російських військ в Криму. Так, під ударом опинилися підстанції, мережі електропостачання, запаси нафтопродуктів і переправи.

Про це повідомили джерела 24 Каналу в Службі безпеки України. Так, у ніч проти 31 травня потужні вибухи лунали в порту “Кавказ” в Краснодарському краї.

Сили оборони спільно з СБУ руйнують плани ворога

Джерела повідомили, що Сили оборони спільно з СБУ провели кількаденну операцію зі знищення логістики, яка забезпечує життєдіяльність російських військ в Криму. Так, під комплексним ударом опинилися підстанції та мережі електропостачання, а також запаси світлих нафтових продуктів у Краснодарському краї.

Під час атаки 31 травня Сили оборони спочатку завдали ракетного удару по двох поромах, які курсували до порту “Кавказ” і використовувалися для військової логістики агресора. Потім дрони СБУ уразили підстанції, що постачають електроенергію безпосередньо на Кримський півострів та до акваторії Керченської протоки, включаючи порти.

Пожежа на підстанції: дивіться відео

У ніч проти 31 травня СБУ спільно з ВМС ЗСУ також завдали удару по перевалочній нафтобазі в морському порту “Кавказ”. Через неї світлі нафтопродукти йшли в Крим. Після ефективного відпрацювання, спалахнула масштабна пожежа, яку було видно навіть із супутника.

Пожежа на нафтобазі в порту “Кавказ”: дивіться відео

Вибухові ночі для окупантів

  • Так, вночі 30 – 31 травня на об’єктах, які використовують російські загарбники, лунали потужні вибухи. Спочатку під ударом опинилися цілі в тимчасово окупованому Криму, а потім – в Краснодарському краї.
  • 30 травня 2024 року Сили оборони України успішно уразили поромну переправу російських окупантів у Криму. Українські захисники завдали ударів ракетами ATACMS по Керченській поромній переправі, яка активно використовувалася ворогом для забезпечення свого угруповання військ у тимчасово окупованому Криму. Хоча ворог і захищав об’єкт системами ППО, втім – це не допомогло.
  • 31 травня 2024 року українські захисники провели ще одну успішну спецоперацію. За допомогою ракет “Нептун” Сили оборони уразили поромну переправу і нафтовий термінал порту “Кавказ”. Після цього дрони СБУ уразили ще один нафтотермінал на території Краснодарського краю. Цього разу системи “пе-ве-о” також не захистили об’єкти від успішних ударів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *