Удар по багатоповерхівці в Харкові, атака на Київ, вибухи в Росії: хронологія 828 дня війни

Головні новини за 31 травня 2024 року / Колаж 24 Каналу

Війна Росії проти України продовжується й останній день весни почався для українців неспокійно. На початку доби ворог здійснив терористичний обстріл Харкова, атакував Київ ракетою та запускав “Шахеди”. Також окупанти продовжують тиснути на фронті, однак ЗСУ роблять усе можливе, щоб завадити просуванню ворога. Зокрема на території агресора теж було “спекотно”.

Україна продовжує боротися з російськими загарбниками в зоні бойових дій та в інформаційному полі. Що відбувалося сьогодні, 31 травня, на фронті, в тилу та на міжнародній політичній арені – читайте у матеріалі 24 Каналу.

07:14, 31 травняВтрати ворога

За даними Генштабу, за добу ЗСУ ліквідували ще 1 390 російських окупантів. Разом з ними було знищено: 18 танків, 39 артилерійських систем, 55 БпЛА, 7 крилатих ракет та 11 одиниць спецтехніки.

06:55, 31 травняУ Краснодарському краї після вибухів спалахнула пожежа в порту

У ніч проти 31 травня у Краснодарському краї пролунали вибухи. Після цього спалахнула пожежа в порту Кавказ.

Як повідомила місцева влада, пожежа спалахнула на нафтобазі. Росіяни заявили, що внаслідок атаки БпЛА, які буцімто збили, загорілися 3 цистерни з нафтопродуктами.

Фото з телеграм-каналів:

05:32, 31 травняРосія запустила по Києву ракету

Близько 5 ранку по всій Україні оголосили повітряну тривогу. Повітряні сили попередили про швидкісні цілі на Київ, приблизно через 10 хвилин після оголошення небезпеки там пролунали вибухи. Відбій загрози оголосили о 05:16.

У КМВА повідомили, що ворог, попередньо, застосував крилаті ракети.

Силами та засобами протиповітряної оборони усі цілі були знищені. Тип та кількість застосованого ворогом озброєння нададуть Повітряні Сили,
– сказали в КМВА.

За наявною оперативною інформацією, внаслідок падіння уламків в Голосіївському районі виникла пожежа в нежитловому приміщенні. На місці працюють оперативні служби.

Попередньо, минулося без жертв. Однак ця інформація уточнюється.

03:47, 31 травняЄ загиблі та поранені: кількість постраждалих у Харкові

Спершу Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов написав, що станом на 02:09 31 травня відомо про 3 загиблих та 16 постраждалих.

Через півтори години мер міста Ігор Терехов заявив, що кількість постраждалих зросла до 23.

Серед постраждалих – медичний працівник і поліцейська, які прибули на місце вибуху,
– сказав він.

03:40, 31 травняОкупанти запускали “Шахеди”: в регіонах працювала ППО

Увечері 30 травня окупанти вкотре запусти дрони-камікадзе типу “Шахед”. Через це в частині областей оголосили повітряну тривогу.

Зокрема загроза була і для Києва – там по ворожому дрону працювали сили ППО.

Відбій загрози оголосили приблизно о 03:33.

00:29, 31 травняРосіяни ввечері обстріляли Харків: є влучання в будинок, виникла пожежа

Пізно ввечері 30 травня та вночі 31 травня російські загарбники вкотре обстріляли Харків. Згодом стало відомо, що було влучання у багатоповерховий будинок.

Ворог застосував тактику подвійного удару – коли на місці вже працювали медики, рятувальники та правоохоронці. Серед поранених є медик екстреної медичної допомоги та дві 12-річні дитини, пошкоджене авто швидкої.

Попередньо, окупанти вдарили ракетами С-300.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *