Каталонського очільника уряду позбавили мандата і заборонили обіймати держпосади – новини світу

Сам Торра вважає, що його може усунути лише парламент Каталонії.

Центральна виборча комісія Іспанії 3 січня, за рішенням суду Вищого суду Каталонії, ухвалила рішення позбавити депутатського мандата голову уряду Каталонії Жоакіма Торру через символіку сепаратистів. Це означає, що політик може позбутися своєї посади на 1,5 року. Сам Торра вважає, що його може усунути лише парламент Каталонії.

Про це пише DW.

Читайте також:

Багатотисячні протести в Барселоні. Влада Іспанії відмовилася від перемовин з каталонцями

Зокрема, два тижні тому Вищий суд Каталонії визнав Торре винним в непокорі через його відмову зняти політичну символіку з будівлі, в якій розташовується уряд іспанського автономного співтовариства, під час виборчої кампанії напередодні виборів 28 квітня. Однак Торра двічі проігнорував кінцеві терміни для зняття символіки – жовтих стрічок, які стали в Каталонії символом солідарності з сепаратистами, і банера.

Згідно з судовим рішенням, Торра не зможе обіймати державні посади протягом 18 місяців. Суд також оштрафував його на 30 тисяч євро за невиконання вимог виборчої комісії. Сам політик раніше заявив, що усунути його може лише парламент Каталонії.

Нагадаємо, у травні 2019 року лідер каталонських сепаратистів Карлес Пучдемон, що живе у Бельгії отримав місце в Європейському Парламенті. Тим не менш, Пучдемон не зможе прийняти повноваження євродепутата, не повернувшись до Іспанії, де йому загрожує тюрма. Крім нього, на виборах переміг також Оріоль Джункерас, який нині ув'язнений в Іспанії за звинуваченнями у заколоті.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *