Чи будуть вимикати світло 30 травня: в Укренерго дали відповідь

Основні тези

  • Укренерго повідомило, що на 30 травня не прогнозуються відключення світла на території України.
  • Однак там попередили про можливі зміни у ситуації.
  • Дефіцит електроенергії в Україні зумовив використання графіків відключень, але поточно ситуація покращується.

Чи будуть відключення світла 30 травня / Колаж 24 Каналу

Через дефіцит в енергосистемі в Україні почали діяти графіки відключення світла. В Укренерго ввечері, 29 травня, повідомили стосовно того, чи будуть обмеження у споживанні електроенергії наступного дня, 30 травня.

Станом на цю хвилину є позитивні новини стосовно вимкнень. Однак ситуація може змінитися у будь-який момент змінитися. Тому, енергетики радять використовувати світло ощадливо, бо енергосистемі вкрай важко.

Чи будуть застосовувати графіки відключень 30 травня

Як повідомили українцям в Укренерго, протягом 30 травня відключення по території нашої держави поки не прогнозують. Водночас там додали що у разі змінення ситуації в енергосистемі, то треба буде ввести обмеження.

Чи вимикатимуть світло 30 травня / Фото Укренерго

За потреби цю інформацію також повідомлять окремо.

Зверніть увагу! Про графіки відключення світла та ситуацію з електроенергією оперативно розповідаємо в нашому телеграм-каналі. Підписуйтеся, щоб дізнаватися про все першими.

Зауважимо, що зважаючи на потепління в Україні, значно зменшилася потреба споживачів у електроенергії. Втім, голова Укренерго Володимир Кудрицький зазначив, що повністю уникнути відключень світла влітку поки не вдасться.

Скільки ще застосовуватимуть графіки відключення світла

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук розповів, що через масштабні пошкодження енергетикам не вдасться швидко відновити пошкоджені об’єкти генерації. За його словами, іноді ліквідація наслідків та відновлення пошкоджень можуть тривати близько 10 місяців. Важливою умовою є наявність достатньої кількості коштів на роботу та нове обладнання.

Також раніше вже неодноразово були випадки, коли російські загарбники завдавали повторного удару по об’єктах, які атакували напередодні. Тому, відключення електроенергії триватимуть до того моменту, поки вдасться відновити генерацію.

Вимкнення світла в Україні: головне

  • Україна прагне імпортувати більше електроенергії з ЄС, аби здолати дефіцит у системі. Країна вже веде перемовини з партнерами. Міністр енергетики Герман Галущенко переконаний, що таке рішення буде ухвалене.
  • В Укренерго пояснили, що в різних регіонах тривалість відключення світла може відрізнятися. Так, кожна область має свої ліміти щодо споживання електроенергії. Їх встановлює Укренерго, аналізуючи ситуацію.
  • Графіки погодинних відключень застосовують лиш у разі перевищення визначених лімітів для кожної області. Якщо область споживає в межах відведеного ліміту, споживачів можуть не знеструмлювати. Якщо ліміт перевищено – знеструмлення будуть відбуватися за опублікованим обленерго графіком.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *