“Бавовна” у Луганську: як окупанти використовували уражені об’єкти

Основні тези

  • У Луганську 27 травня пролунали потужні вибухи у районі колишнього військового авіаційного училища та авіаційного ремонтного заводу. Зокрема, у районі летовища, яке є логістичним хабом росіян.
  • Авіаексперт Анатолій Храпчинський розказав, що такі аеродроми використовують для того, аби літак отримав додаткове обладнання чи міг дозаправитися. Він наголосив на тому, що важливо вибивати такі об’єкти окупантів.
  • Храпчинський зазначив, що деякі західні ЗМІ пишуть про нібито вплив російської РЕБ на американські далекобійні ракети ATACMS. Однак тут мовиться про прицільне влучання та доволі гарне виконання завдань.

У Луганську прилетіло в районі інфраструктурних об’єктів колишнього Луганського вищого військового авіаційного училища штурманів та авіаційного ремонтного заводу. Зокрема, в районі аеродрому. Та останній – логістичний хаб ворога.

Про це 24 Каналу заявив авіаексперт, заступник генерального директора компанії з виробництва РЕБ Анатолій Храпчинський, зауваживши, що такі летовища можуть використовувати як аеродроми підскоку. Тобто, коли літак приземляється, довантажується або повертається туди після скиду авіабомб. До слова, вибухи у тимчасово окупованому місті пролунали ввечері 27 травня.

“Це такий трохи логістичний хаб, де літак, наприклад, отримує додаткове обладнання або навіть може дозаправлятися. Треба такі місця вибивати, щоб ворог розумів, що будь-яке перебування його техніки там під прицільним ударом”, – наголосив авіаексперт.

Храпчинський додав, що деякі західні ЗМІ пишуть про те, що російська РЕБ нібито суттєво впливає на можливості американських далекобійних ракет ATACMS. Однак це – прицільне влучання та доволі гарне виконання завдань.

Вибухи у Луганську: що відомо

  • У тимчасово окупованому Луганську ввечері 27 травня пролунала низка потужних вибухів. Їх чули по всьому місту. Спалахнула пожежа. Над будинками здійнявся дим. Росіяни прозвітували нібито про “роботу ППО”.
  • Начальник Луганської ОВА Артем Лисогор розказав, що “салютували” у районі інфраструктурних об’єктів колишнього Луганського вищого військового авіаційного училища штурманів та авіаційного ремонтного заводу. Він додав, що окупанти не покажуть наслідки ударів. Це свідчитиме про суттєві втрати серед авіації загарбників.
  • Місцеві розказали, що удар був по території Луганського авіаційного ремонтного заводу. Від початку повномасштабної війни там базувалися ворожі сили – зокрема, були вертольоти.
  • До слова, українські військові уже били ракетами ATACMS по авіаційному ремонтному заводу та аеродрому колишнього Луганського вищого авіаційного училища. Це було у жовтні 2023 року.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *