Лавров схвалив ідею виключити Талібан зі списку заборонених організацій – детальніше читайте ᐅ новини 1+1 (ТСН.ua)

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров / Фото: Associated Press

Росія намагається налагодити відносини з терористичним угрупованням Талібан.

Міністр іноземних справ Сергій Лавров схвалив ідею виключити “Талібан” зі списку заборонених організацій.

Про це пише SOTA.

“Вони є реальною владою, ми ніколи не прибирали звідти наше посольство, як і посольство КНР. До речі, посол Афганістану вручав вірчі грамоти в Пекіні Сі Цзіньпіну разом з іншими послами”, — цитують слова Лаврова.

“Талібан” повернувся до влади в Афганістані 15 серпня 2021 року. Вже у грудні того ж року він заборонив дівчаткам відвідувати школи після шостого класу, а жінкам працювати. Ще через півроку, у травні 2022 року, жінкам наказали повністю закривати обличчя та тіло на публіці та не залишати будинок без необхідності.

Як писали міжнародні правозахисні організації, з моменту приходу до влади талібів у країні знову зріс відсоток дитячих та примусових шлюбів. 

З того часу, як терористи захопили Афганістан, у Росії поліцейські не раз затримували громадян, підозрюваних у прихильності до ідеології “Талібану” та плануванні терактів. Нещодавно журналістка Надія Кеворкова була поміщена в СІЗО за звинуваченням у публікації тексту, що виправдовує талібів.

Нагадаємо, Росія намагається налагодити відносини з терористичним угрупованням Талібан, яке захопило владу в Афганістані.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *