Сили спецоперацій ЗСУ розбили пів дивізіону “Бук”: скільки одиниць

Сили спецоперацій ЗСУ збили пів дивізіону “Бук” / Колаж 24 Каналу

00:00

1x

1x

Аудіо синтезовано з використанням AI.

На одному з операційних напрямків наші військові знищили половину ворожого дивізіону техніки ворога. Зокрема, мовиться про декілька зенітно-ракетних комплексів “Бук”.

Окупанти раніше демонстрували їх на парадах, проте наші військові успішно мінуснули ворожу техніку. Перед цим нацгвардійці показали, як знищили ворожий танк-сарай.

Що відомо про втрату росіянами комплексів “Бук”

У Силах спеціальних операцій розповіли, що їхні оператори 3 окремого полку за 3 тижні розбили пів дивізіону зенітно-ракетних комплексів “Бук” росіян на одному з операційних напрямків.

Три ЗРК було уражено наприкінці квітня – початку травня (2024 року – 24 Канал). Четвертий “Бук” воїни ССО знищили днями,
– розповіли військові.

Вони додали, що оператори виявили місце розташування “Бук” під час розвідувальних дій.

“По ворожій цілі оперативно нанесено вогневе ураження ударним дроном. Зазначимо, що це – одна з останніх новітніх розробок, яка поступила на озброєння Сил спеціальних операцій. Результат влучної роботи ССО – палаючі залишки російського заліза”, – підсумували бійці Сил спецоперацій.

Як Сили спецоперацій потужно знищили ворожі “Буки”: дивіться відео

ЗСУ знищили у Криму ворожий корабель “Циклон”

  • Генштаб ЗСУ офіційно підтвердив, що наші військові знищили у тимчасово окупованому Севастополі російський ракетний корабель “Циклон” проєкту 22800.
  • Раніше цей факт припускали після ракетної атаки на бухту в Севастополі проти 19 травня 2024 року. Відомо, що російський корабель “Циклон” є новим, адже на воду його спустити тільки у 2020 році.
  • Він був важливою ціллю, оскільки має на борту зенітний ракетно-гарматний комплекс (ЗРГК) “Панцир-М”, сучасне радіолокаційне озброєння, 8 пускових шахт для крилатих ракет “Калібр” та надзвукових ракет “Онікс”.
  • Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук розповів, що знищення російського “Циклона” вплине на здатність Росії запускати ракети “Калібр”. Адже щонайменше відстань і час на реагування в разі застосування саме цих ракет збільшуються.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *