Ядерна зброя – чи може РФ застосувати її у відповідь на приїзд до України інструкторів НАТО

Ядерна зброя / Фото: ТСН.ua

Поступово змінюються і позиції, і риторика.

Щоразу, коли Україна чи партнери робитимуть наступний крок, Росія буде бити в барабани й волати, що це може призвести до якоїсь ескалації. Але річ у тім, що ми вже стільки разів порушували ці “червоні лінії”, які малювала Москва для наших партнерів.

Про це в ефірі телемарафону сказав народний депутат із фракції “Слуга народу”, голова української делегації в Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

В чому справжня проблема

Як зазначає Чернєв, наші партнери розуміють, що нікуди ще ескалювати. Та інтенсивність боїв, яка є в Україні, найвища після Другої світової війни.

“Я думаю, що інструктори не є “червоною лінією” ані для Кремля, ані для наших партнерів”, – сказав нардеп.

Ось питання, наприклад, застосування західної зброї проти цілей на території Російської Федерації наразі складне.

“Тому що розглядається обома сторонами в парадигмі ще, мабуть, Холодної війни, коли таке застосування могло призвести до ядерної якоїсь катастрофи. Але однаково поступово-поступово змінюються і позиції, і риторика”, – підсумував Чернєв.

Раніше йшлося про те, що наші західні партнери бояться програшу Росії у війні з Україною, тому що це матиме непередбачувані наслідки для світової геополітики. Водночас, на думку президента Володимира Зеленського, вони хочуть, щоб Україна також не програла. Він вважає таку позицію абсурдною.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *