В нацпарку “Тузлівські лимани” виявлено масове браконьєрство

Шукаєш правду?

Долучайся до нашого Telegram-каналу!

В нацпарку "Тузлівські лимани" виявлено масове браконьєрство

Факти масового браконьєрства на території парку “Тузлівські лимани” виявлені на початку травня цього року. Рейд проводила робоча група, до складу якої увійшли екологи та представники правоохоронних органів.

В національному парку “Тузлівські лимани” процвітає браконьєрство, передає УНН із посиланням на джерела в правоохоронних органах. 

Деталі 

Факти масового браконьєрства на території парку виявлені на початку травня цього року. Рейд проводила робоча група, до складу якої увійшли екологи, представники поліції, працівники Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Одеській області, співробітники ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області. 

За результатом рейду вилучені незаконні знаряддя лову з водними живими біоресурсами: атерина – 16 973 штуки, камбала-глоса – 803 штуки, креветка – 3052 штуки. Втім, особу, що вчинила правопорушення встановити не вдалося.  

Раніше УНН повідомляв, що національний парк “Тузлівські лимани” в Одеській області має річний бюджет у розмірі 5 565 380 гривень, з яких 97% витрачається на заробітну плату 45 працівникам. І це дуже значна чисельність штату нацпарку під час війни. Проте і вони не можуть, судячи з інформації правоохоронців, навести там лад. 

Для порівняння, бюджет “Тузлівських лиманів” – це 300 дронів, яких гостро потребують військові на передовій і на які донатять люди. Якщо допустити, що такі бюджети має кожен нацпарк, а їх понад 50, то обмеження їх фінансування та вивільнення бюджетних коштів вистачило б на 15 000 дронів.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *