Залучили кадирівців, – в ISW проаналізували наступ росіян на Харківському напрямку

Коротка версія новини

  • Росія під час наступу на Харківщину залучила кадирівців.
  • Чеченські війська зафіксовані під Вовчанськом разом з іншими російськими військовими.
  • Російські сили мають проблеми з боєприпасами, бо надто вразливі до українських обстрілів.

Під час наступу на Харківщину задіяні кадирівці / Колаж 24 Каналу

Російська армія продовжує наступ на Харківщині уже майже два тижні. Перекинути на цей напрямок могли, зокрема, кадирівців.

Чеченські війська наразі зафіксовані під Вовчанськом. Вони разом із російським 272-м мотострілецьким полком та Росгвардією атакують місто, констатують у звіті Інституту вивчення війни.

Росія продовжує наступ у районі декількох населених пунктів

Генштаб раніше повідомляв, що російські угрупування продовжують наступ у районі Липців та Зеленого, а також у районі Вовчанська та Стариці, що на південний захід від Вовчанська. Втім, росіяни на Вовчанському напрямку скаржилися, що мають проблеми у цій відкритій місцевості з забезпеченням боєприпасами. Ймовірно, вони вразливі до обстрілів українською армією.

Разом із тим, на геолокаційних кадрах за суботу, 18 травня, видно, що російська армія нещодавно просунулася в центр Вовчанська на північ від річки Вовча.

Саме у Вовчанську, попередньо, діють підрозділи чеченського батальйону “Захід-Ахмат”.

Зверніть увагу! Зранку 21 травня в ОСУВ “Хортиця” заявили, що українським Силам оборони вдалося стабілізувати ситуацію у Вовчанську. Втім, ворог не полишає спроб прорвати оборону наших підрозділів біля цього та інших населених пунктів.Наступ на Харківщину: останні новини

  • За добу на Харківщині сталося 5 бойових зіткнень. Там продовжуються наступальні та штурмові дії. Втім, за словами військових, ситуацію на Харківському напрямку вдалося стабілізувати.
  • Однак ворог своїх намірів полишати не збирається. За останніми спостереженнями, Росія перетягує підрозділи на Харківщину з інших напрямків. Але одне зі своїх завдань вони уже провалили, втративши ефект несподіванки.
  • Станом на понеділок, 20 травня, основні зусилля ворога зосереджені у Вовчанську. Втім, наразі Сили оборони контролюють 60% міста.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *