Двічі була загроза застосування балістики: у частині областей України лунала повітряна тривога

Повітряна тривога в Україні 19 травня / Колаж 24 Каналу

Увечері 19 травня у низці областей України лунала повітряна тривога. Були попередження про загрозу балістики.

Тривога ширилася з Півдня і аж до Заходу України. 24 Канал закликав жителів областей України, де була оголошена повітряна тривога, прямувати в укриття, адже це могло вберегти життя і полегшити роботу нашим захисникам неба.

Що відомо про повітряну тривогуЗауважте! О 19:15 Повітряні сили знову попередили про загрозу застосування балістичного озброєння в низці областей, де оголошена тривога, із південного напрямку. О 19:32 пролунав відбій в усіх областях, окрім Харківської.

Повітряна тривога у низці областей України пролунала близько 18:45. Повітряні сили попереджали про загрозу балістики.

Увага! Загроза застосування балістичного озброєння в областях, де оголошена тривога із південного напрямку! Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги!
– писали військові.

Водночас моніторингові телеграм-канали писали, що, ймовірно, окупанти запустили свою балістику з тимчасово окупованої території Криму.

У Силах оборони Півдня України о 18:47 повідомили, що ворожа ракета летить у напрямку Одеської області. Уже через 4 хвилини у самій Одесі почули вибухи.

“В Одесі пролунав вибух”, – написали кореспонденти Суспільного.

Варто зазначити, що сама повітряна тривога була нетиповою для України. Зокрема, на мапі тривог “почервоніли” більшість областей, окрім північних та Донецької області.

Повітряна тривога 19 травня 2024 року / Скриншот 24 Каналу

Моніторингові телеграм-канали також писали, що попередньо російська ракета “Іскандер-М” припинила існування в межах Одеського району. Водночас після цього загроза застосування балістичного озброєння ще тривала.

О 19:07 по всіх областях пролунав відбій повітряної тривоги.

Зверніть увагу! Оперативно про тривоги й ракетну небезпеку для різних областей України читайте в нашому телеграмі.Росіяни також атакували Дніпропетровську область

  • У Дніпропетровській області 19 травня близько 16:30 оголосили повітряну тривогу. Повітряні сили повідомляли про швидкісну ціль у напрямку Дніпра.
  • Близько 17 години на Дніпропетровщині пролунав вибух. Моніторингові пабліки писали, що йдеться про ракету Х-59. Уже незабаром зазначили, що вона “припинила своє існування”.
  • Зрештою глава Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що у Новомосковському районі Дніпропетровської області збили керовану авіаційну ракету Х-59/69. Ворожу ціль збили бійці повітряного командування “Схід”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *